Άρτα: Εξωση της ιστορικής Αναγέννησης Άρτας απο τα γραφεία της...

Επιστολή προς τον Δήμαρχο Αρταίων Χρήστο Τσιρογιάννη έστειλε η διοίκηση της Αναγέννησης Άρτας μετά την απόφαση της δημοτικής αρχής να παραδώσει ο ιστορικός Σύλλογος της πόλης μας τα κλειδιά από τα γραφεία που στεγάζονταν τα τελευταία χρόνια. 

Αναλυτικά το κείμενο της επιστολής:

"Κύριε Δήμαρχε,
Κυρίες - Κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι
Αξιότιμοι Κυριοι

Είμαστε οι Σύλλογοι «ΓΑΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΑΡΤΑΣ – Ποδόσφαιρο» και «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΑΡΤΑΣ - Χάντμπολ»,

Σχετικά με την απόφαση του Δημάρχου Αρταίων κου Χρήστου Τσιρογιάννη, που μας γνωστοποιήθηκε, προφορικώς προς τους Συλλόγους μας, να παραδώσουμε τα κλειδιά της υπόγειας αίθουσας του ΚΚΜΠΑΠ, με σκοπό την δημιουργία Συμβουλευτικού Κέντρου Ανοιας, σας γνωρίζουμε τα εξής:

- Ο Σύλλογος «ΓΑΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΑΡΤΑΣ – Ποδόσφαιρο», από την ίδρυσή του το 1960 (με τη συγχώνευση του Α.Ο. ΠΑΝΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ –έτος ίδρυσης 1926, Α.Ο. ΑΕΤΟΣ –έτος ίδρυσης 1949 και Α.Ο. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ –έτος ίδρυσης 1950), πρωτοστατεί στα αθλητικά δρώμενα της Αρτας, εκπροσωπόντας τον Νομό Αρτας σε όλη την Ελλάδα.

- Ο Σύλλογος «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΑΡΤΑΣ – Χάντμπολ» και το τμήμα Χειροσφαίρισης Γυναικών αγωνιζεταιτε στην Α1 Εθνική Κατηγορία Ελλάδος. Εχει κατακτήσει δώδεκα (12) Πρωταθλήματα Ελλάδος και δέκα Κύπελλα Ελλάδος ενώ και το τμήμα ΝΕΑΝΙΔΩΝ έχει κατακτήσει το Πρωτάθλημα Ελλάδος. Δεκάδες αθλήτριες έχουν στελεχώσει και στελεχώνουν τις Εθνικές ομάδες.

Το 2011, από τον τότε Δήμαρχο κ Ιωάννη Παπαλέξη παραχωρήθηκε η υπόγεια αίθουσα στον Σύνδεσμο Διαιτητών Ποδοσφαίρου Αρτας και στους Συλλόγους μας δύο γραφεία στο Ισόγειο και στο Ισόγειο του κτιρίου. 

Μετά την στέγαση του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ στον 1ο όροφο και τα Γραφεία Διοίκησης του ΚΚΜΠΑΠ στον 1ο όροφο, συστεγαστήκαμε στην υπόγεια αίθουσα του κτιρίου μαζί με τον Σύνδεσμο Διαιτητών, τον Αύγουστο του 2020. 

Εκτοτε διαμορφώθηκε, διατηρήθηκε και ανακαινίστηκε η αίθουσα και ο εξωτερικός χώρος, για τις ανάγκες των δύο Συλλόγων. Το βασικότερο όμως είναι ότι συγκεντρώθηκε και συγκεντρώνεται το ιστορικό αρχείο (Φωτογραφίες – Εγγραφα – Πρακτικά – Λάβαρα – Κύπελλα) πολλών δεκατιών.

Ο χώρος θα γίνει πόλος έλξης εκατοντάδων φιλάθλων και όχι μόνο για να γνωρίσουν την ιστορία των δύο Συλλόγων (πρόσφατη και παρελθούσα), να διαθέσουν αν έχουν στην κατοχή τους, για αναπαραγωγή και φύλαξη προσωπικό τους αρχείο.

Μακροχρόνιο αίτημά μας είναι η πλήρης και οριστική κατοχύρωση να παραχωρήσει ο Δήμος Αρταίων, κατά χρήση την αίθουσα στους Συλλόγους μας.

Πιστεύουμε ότι το αίτημά μας είναι λογικό και πραγματοποιήσιμο και θα βρεί την κατανόηση και τη συμπάθεια της Δημοτικής Αρχής και την ικανοποίηση του φίλαθλου κόσμου της Αρτας.

Είναι αυτονόητο ότι οποιοσδήποτε Σύλλογος της περιοχής, θα μπορεί να χρησιμοποιεί την αίθουσα για κάποια εκδήλωση.

Επίσης αναλαμβάνουμε τα έξοδα της ΔΕΗ και Υδρευησς, από τον Αύγουστο του 2020 και μετά.

Ζητάμε την συμπάθειά σας και την συμπαράστασή σας, προς τον ιστορικότερο Σύλλογο του Νομού Αρτας
".

Για τους Συλλόγους ΓΑΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΑΡΤΑΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΤΑΚΗΣ          ΜΑΛΛΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Εξωση της ιστορικής Αναγέννησης Άρτας απο τα γραφεία της...
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 6239970565333495319
item