Τουρκική λίρα: Σε νέο ιστορικό χαμηλό μετά τις δηλώσεις Ερντογάν Τουρκική λίρα: Σε νέο ιστορικό χαμηλό μετά τις δηλώσεις Ερντογάν | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Τουρκική λίρα: Σε νέο ιστορικό χαμηλό μετά τις δηλώσεις Ερντογάν

 

Σε νέο ιστορικό χαμηλό έστειλε σήμερα το νόμισμα της χώρας ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ερντογάν μετά και τις νέες εκκλήσεις του για χαμηλότερα επιτόκια και την αόριστη αναφορά στους καλοκαιρινούς μήνες ως ημερομηνία-στόχο.

«Μίλησα σήμερα με τον διοικητή της κεντρικής τράπεζας. Είναι πολύ σημαντικό να χαμηλώσουμε τα επιτόκια. 

Για αυτό το λόγο θα φτάσουμε περίπου στον Ιούλιο και τον Αύγουστο έτσι ώστε να μπορέσουν να αρχίσουν να υποχωρούν τα επιτόκια», δήλωσε ο Τούρκος ηγέτης σε συνέντευξή του στο δίκτυο TRT, αργά την Τρίτη.

Η λίρα βρέθηκε να υποχωρεί κατά περίπου 3% σήμερα υπερβαίνοντας το επίπεδο των 8,8 λιρών ανά δολάριο μετά τις δηλώσεις Ερντογάν. Αυτή την ώρα χάνει 0,76% στις 8,6130 λίρες ανά δολάριο.

Τα σχόλια του Ερντογάν ήταν κομμάτι μιας ευρύτερης εξήγησης της ανορθόδοξης πεποίθησής του ότι το χαμηλότερο κόστος δανεισμού θα βοηθήσει να επιβραδυνθεί ο πληθωρισμός, σε αντίθεση με το τι πιστεύουν οι περισσότεροι κεντρικοί τραπεζίτες. Η μείωση των επιτοκίων θα μειώσει τα κόστη των παραγωγών και τελικά θα καταλήξει σε χαμηλότερες αυξήσεις στις τιμές καταναλωτών, είπε ο Ερντογάν.

«Εάν αφαιρέσουμε το βάρος των των επιτοκίων από τις επενδύσεις και τα κόστη, θα εισέλθουμε σε ένα πιο ήπιο περιβάλλον επειδή είναι τα επιτόκια που προκαλούν εξαρχής πληθωρισμό κόστους», είπε ο Ερντογάν.


epirusblog.gr
5 of 5
 
Τουρκική λίρα: Σε νέο ιστορικό χαμηλό μετά τις δηλώσεις Ερντογάν
epirusblog.gr
5 of 5
 
κοσμος 4613356998167049589
Σχόλια
item