Πρώτο θέμα η Αστυπάλαια στα διεθνή Μέσα

Στο επίκεντρο της διεθνούς επικαιρότητας βρίσκεται η Αστυπάλαια, η οποία μετατρέπεται στο πρώτο «πράσινο» και λειτουργικά  «έξυπνο νησί» της Μεσογείου.

Σε πρότυπο νησί κινητικότητας χωρίς εκπομπές ρύπων μετατρέπεται η Αστυπάλαια, δείχνοντας τον δρόμο τόσο στην υπόλοιπη Ελλάδα όσο και διεθνώς.

Η έναρξη της ενεργειακής μετάβασης σηματοδοτήθηκε στο πλαίσιο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (3/6) στο νησί, παρουσία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, του CEO του VW Group, Herbert Diess, και του Υφυπουργού Εξωτερικών, Κώστα Φραγκογιάννη.

Ο λόγος για το πρότζεκτ «Astypalea: Smart, sustainable island» που αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το 2026 και αποβλέπει στον εκ βάθρων μετασχηματισμό του τρόπου που διενεργούνται οι μετακινήσεις, μετατρέποντας την Αστυπάλαια στο πρώτο ενεργειακά «έξυπνο και πράσινο» νησί της Μεσογείου.

Γενναίες επιδοτήσεις για την αγορά ηλεκτρικών, εγκατάσταση δεκάδων φορτιστών, νέες υπηρεσίες μετακίνησης με διαμοιραζόμενα ΜΜΜ και απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα

Πρόκειται για τους τους κεντρικούς πυλώνες του μακρόπνοου πρότζεκτ που μετατρέπει την Αστυπάλαια στο «μελλοντικό εργαστήρι της Ευρώπης για την απολιγνιτοποίηση».

Η χθεσινή εκδήλωση στο όμορφο ελληνικό νησί δεν αναπαράχθηκε αποκλειστικά από τα ελληνικά ειδησεογραφικά Μέσα. Εκτενές ρεπορτάζ φιλοξένησαν και πολλά μεγάλα διεθνή Μέσα που σε πολλές περιπτώσεις το ανήγαγαν σε πρώτο θέμα.

VW

Τίτλος: Πράσινο φως για το ηλεκτρικό νησί

Το ελληνικό νησί της Αστυπάλαιας ετοιμάζεται να γίνει ένα ηλεκτρικό νησί. Αυτό συμφωνήθηκε από τη VW και την ελληνική κυβέρνηση.  

Ο επικεφαλής της VW, Herbert Diess και ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, παρέδωσαν τα πρώτα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Bloomberg

Τίτλος: Η Ελλάδα ετοιμάζει πράσινη ενεργειακή μετάβαση προς τον ηλεκτρικό στόλο της VW

Η Ελλάδα θα δημιουργήσει σε ένα από τα μικρά νησιά της ένα δίκτυο ΑΠΕ (Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας) συμπεριλαμβανομένων αιολικών μονάδων και μπαταριών. Αυτές θα μετατρέψουν το σύνολο του στόλου της σε ηλεκτρικό (σ.σ. με οχήματα της VW).

Automotive News Europe

Τίτλος: “Η VW παραδίδει ηλεκτρικά αυτοκίνητα βοηθώντας το ελληνικό νησί να γίνει πράσινο”

Το πρότζεκτ ύψους 12 εκατ. δολαρίων θα είναι ένα είδους πείραμα για τη VW και την Ελλάδα, η οποία επιδιώκει να προωθήσει τη μετάβαση των μη διασυνδεδεμένων νησιών στην πράσινη ενέργεια

 

Seat

Τίτλος: Seat Mo: Ο δρόμος προς τον εξηλεκτρισμό ενός ελληνικού νησιού

Seat MO: Η SEAT MÓ και το eScooter 125 έφτασαν σήμερα στην Αστυπάλαια, η οποία πρόκειται να αποτελέσει το πρώτο “έξυπνο” και “πράσινο” νησί της Μεσογείου χάρη στην πρωτοβουλία του Volkswagen Group και της Ελληνικής Κυβέρνησης.

Handelsblatt

Τίτλος: Ένα νησί του Αιγαίου γίνεται το μελλοντικό εργαστήρι για την μηδενικών ρύπων κινητικότητα

Η ελληνική κυβέρνηση και ο όμιλος VW εφαρμόζουν ένα πρότζεκτ για την ολιστική, κλιματικά ουδέτερη ηλεκτρική κινητικότητα στην Αστυπάλαια.

TheGuardian:

Τιτλος: Η VW δοκιμάζει ηλεκτρικά αυτοκίνητα και εφαρμογές διαδραστικής συγκοινωνίας σε ελληνικό νησί.

Ο Γερμανός κατασκευαστής λάνσαρε ένα πενταετές πρότζεκτ στο μικρό νησί της Αστυπάλαιας, ώστε να δοκιμάσει την υιοθέτηση των ηλεκτρικών οχημάτων, σε τομείς που αφορούν τη μετάβαση σε καθεστώς βιώσιμης παραγωγή ενέργειας.

Caradisiac

Τίτλος: Η VW και το ελληνικό νησί της

Η VW συμμετέχει στην οικολογική μετάβαση ενός ελληνικού νησιού, παρέχοντας ηλεκτρικά αυτοκίνητα στις ελληνικές υπηρεσίες.

Reuters

Τίτλος: Η VW παραδίδει ηλεκτρικά αυτοκίνητα ώστε να βοηθήσει το ελληνικό νησί να γίνει πράσινο

Η VW παρέδωσε 8 ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Αστυπάλαια, ως πρώτο βήμα ώστε να καταστούν οι μεταφορές του νησιού πράσινες. Ένα μοντέλο που η ελληνική κυβέρνηση θέλει να εφαρμόσει και στην υπόλοιπη χώρα.


epirusblog.gr
5 of 5
Πρώτο θέμα η Αστυπάλαια στα διεθνή Μέσα
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 6397692836022294495
item