Γιάννενα: Έγιναν τα εγκαίνια ενός σύγχρονου ιατρείου στο Συρράκο παρουσία του Αλκ. Στεφανή Γιάννενα: Έγιναν τα εγκαίνια ενός σύγχρονου ιατρείου στο Συρράκο παρουσία του Αλκ. Στεφανή | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Έγιναν τα εγκαίνια ενός σύγχρονου ιατρείου στο Συρράκο παρουσία του Αλκ. Στεφανή

Παρουσία του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή πραγματοποιήθηκε το Σάββατο η τελετή εγκαινίων του περιφερειακού κοινοτικού Ιατρείου στο Συρράκο του δήμου Βορείων Τζουμέρκων.

Το σύνολο της δαπάνης για τη δημιουργία του σύγχρονου ιατρείου, που στεγάζεται στο συνεδριακό κέντρο «Κώστας Κρυστάλλης», ανέλαβε η φιλανθρωπική, μη κερδοσκοπική εταιρεία Axion Hellas.Τα εγκαίνια του ιατρείου αποτέλεσαν την έναρξη των επετειακών εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης στην ιστορική κοινότητα Συρράκου. 

Στην τελετή, εκτός του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, παρέστησαν ο βουλευτής Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας Σταύρος Καλογιάννης, η πρόεδρος της Axion Hellas Αίγλη Ζέλου, οι περιφερειακός σύμβουλος Ηλίας Γκαρτζονίκας ως εκπρόσωπος του περιφερειάρχη Ηπείρου και ο πρόεδρος της κοινότητας Συρράκου Γεώργιος Βαΐτσης.


«Σε μια δύσκολη χρονική περίοδο, όπου το υγειονομικό σύστημα της χώρας δοκιμάζεται υπέρμετρα από την πανδημία του κορωνοϊού, η δωρεά της Axion Hellas αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα και αξία, καθώς εξασφαλίζει την υγεία και προάγει την κοινωνική συνοχή και την πρόοδο των πολιτών», τόνισε αρχικά στον χαιρετισμό του ο κ. Στεφανής.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στον ηρωικό αγώνα των κατοίκων του Συρράκου και την ολοκληρωτική καταστροφή του χωριού τους από τους Τούρκους, που «κατέχει περίοπτη θέση ανάμεσα στις θυσίες που προσέφερε το γένος στον αγώνα της Παλιγγενεσίας, συμβολίζοντας διαχρονικά το ανεξάντλητο και ακατάπαυστο αγωνιστικό πάθος μας για την υπεράσπιση των ιδεωδών του ελληνισμού, των ιδεωδών της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας». 

«Η πυρπόληση του χωριού από τους Τούρκους κατακτητές θα αποτελεί πάντα ιερή παρακαταθήκη της ιστορικής μας κληρονομιάς, την οποία οφείλουμε να διατηρούμε βαθιά χαραγμένη στη συλλογική μας μνήμη, ως κορυφαίο παράδειγμα αντίστασης και αγώνα ενάντια σε κάθε είδους υποτέλεια, αλλά και ως υπόδειγμα δύναμης ενός λαού που υπερασπίζεται την εθνική του κυριαρχία με αυτοθυσία και αποφασιστικότητα.

Υπό αυτή την έννοια, η προσήλωση στις αξίες και τις παραδόσεις μας, ο αλληλοσεβασμός και η αταλάντευτη αποφασιστικότητά μας – αδιακρίτως πολιτικών ή ιδεολογικών διαφορών – αποτελούν θεμελιώδεις προϋποθέσεις για την εθνική μας προοπτική», επισήμανε περαιτέρω.

Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο της Πλατείας Ηρώων, αποτίοντας φόρο τιμής στους πεσόντες κατά τους εθνικούς αγώνες, κατοίκους του Συρράκου.


epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Έγιναν τα εγκαίνια ενός σύγχρονου ιατρείου στο Συρράκο παρουσία του Αλκ. Στεφανή
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 2415015384480122717
Σχόλια
item