Εργασιακό νομοσχέδιο: Ολοκληρώθηκαν οι πορείες διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας

Το πρώτο πιάτο των κινητοποιήσεων στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο που ψηφίζεται σήμερα (16/06) στη Βουλή ολοκληρώθηκε. Μένει το δεύτερο, που θα ακολουθήσει το απόγευμα, με νέα συλλαλητήρια στην καρδιά της πρωτεύουσας.

Έπειτα από σύντομη παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά στη Βουλή, άνω τελεία έβαλε η διαμαρτυρία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ με τη συμμετοχή πλήθους συνδικαλιστικών οργανώσεων, όπως η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας, οι εργαζόμενοι στο υπουργείο Οικονομικών, σύλλογοι εργαζομένων σε νοσοκομεία, στον χώρο του πολιτισμού, κ.ά, αλλά και φοιτητικοί σύλλογοι και αριστερές συλλογικότητες.

Οι συγκεντρωμένοι φώναξαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης και του νομοσχεδίου για τα εργασιακά, ζητώντας την απόσυρσή του. Νωρίτερα, μπροστά στη Βουλή συγκεντρώθηκαν μέλη του ΠΑΜΕ, σε μια κινητοποίηση στην οποία συμμετείχε και ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Υπενθυμίζεται ότι, συνολικά σήμερα θα υπάρξουν έξι συλλαλητήρια στο κέντρο της Αθήνας. Στις 16:30 το απόγευμα το ΠΑΜΕ έχει απευθύνει νέο κάλεσμα έξω από τη Βουλή, στις 17:00, στα Προπύλαια, έχει εξαγγείλει συγκέντρωση το ΚΕΕΡΦΑ, ενώ στις 18:00 έχει κάνει κάλεσμα για την πλατεία Συντάγματος και η ΑΔΕΔΥ.

epirusblog.gr
5 of 5
Εργασιακό νομοσχέδιο: Ολοκληρώθηκαν οι πορείες διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 7586426941573540441
item