Λέκκας για σεισμό 5,7 Ρίχτερ στη Νίσυρο: Καταγράφεται σεισμική δραστηριότητα τον τελευταίο 1,5 μήνα

Ανησυχία προκάλεσε ο ισχυρός σεισμός 5.7 Ρίχτερ που έγινε στη 01:14 μετά τα μεσάνυχτα (Τρίτη 22/6), στον υποθαλάσσιο χώρο των Δωδεκανήσων, κοντά σε Νίσυρο και Τήλο.

Ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής και Γεωλογίας, Ευθύμιος Λέκκας θεωρεί ότι αυτός είναι ο κύριος σεισμός και επισημαίνει ότι τον τελεαυταίο ενάμιση μήνα στο σημείο που έγινε η δόνηση καταγράφεται σεισμική δραστηριότητα.

«Δεν μας ανησυχεί αλλά έχουμε στρέψει την προσοχή μας στο συγκεκριμένο σημείο, στο οποίο καταγράφεται σεισμική δραστηριότητα τον τελευταίο ενάμιση μήνα» είπε ο κ. Λέκκας στον ΑΝΤ1.

Εξήγησε ότι πρόκειται για μια περιοχή εντός της θάλασσας, μεταξύ Νισύρου και Τήλου και επισήμανε ότι η δόνηση έγινε αντιληπτή στους κατοίκους και των δύο νησιών αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, χωρίς ωστόσο να υπάρξουν επιπτώσεις.

«Δεν νομίζω ότι η σεισμική δραστηριότητα θα μεταφερθεί σε παρακείμενες περιοχές. Νομίζω θα περιοριστεί προς το παρόν στη συγκεκριμένη περιοχή, η οποία είναι αρκετά μακριά μέσα στη θάλασσα. Έτσι δεν θα υπάρχει άμεση απόκριση σε κατοικημένες περιοχές» πρόσθεσε.

Τέλος ο καθηγητής εκτίμησε ότι πρόκειται για τον κύριο σεισμό, δεδομένου ότι η δραστηριότητα τον τελευταίο μήνα ήταν μεγάλη στην περιοχή. «Πιστεύω πως είναι ο κύριος δεδομένο ότι και πριν 1,5 μήνα είχαμε δονήσεις έως 5 βαθμούς» ανέφερε.


epirusblog.gr
5 of 5
Λέκκας για σεισμό 5,7 Ρίχτερ στη Νίσυρο: Καταγράφεται σεισμική δραστηριότητα τον τελευταίο 1,5 μήνα
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 5244116186058916649
item