Πρέβεζα: Πλούσιος-παρά την πανδημία- ο απολογισμός δράσεων για το 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας Πρέβεζα: Πλούσιος-παρά την πανδημία- ο απολογισμός δράσεων για το 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Πρέβεζα: Πλούσιος-παρά την πανδημία- ο απολογισμός δράσεων για το 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας

Μια πλούσια χρονιά ήταν και η φετινή (παρά τις ιδιαιτερότητές της) για το 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας αφού το σχολείο ασχολήθηκε με πολλές και ποικίλες δράσεις.

Πιο συγκεκριμένα το σχολείο για δεύτερη χρονιά υλοποίησε δράσεις οικολογικού ενδιαφέροντος στο πλαίσιο ευρωπαϊκών προγραμμάτων με την συμμετοχή μαθητών από Πορτογαλία, Ιταλία, Ρουμανία, Κροατία και Ελλάδα.

Στόχος ήταν η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση μέσω και της υιοθέτησης περιοχών με ιδιαίτερη οικολογική αξία.

Μεταξύ άλλων δημιουργήθηκε συνεργατικό comic στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής ημέρας γλωσσών, όπου σε όλες τις γλώσσες των συνεργαζόμενων χωρών οι μαθητές κατέγραψαν ηχητικά και εμπλούτισαν με εικόνες οδηγίες συμβουλές προφύλαξης έναντι της πανδημίας.

Επίσης μελετήθηκαν και παρουσιάστηκαν τρόποι ενάντια στην κλιματική αλλαγή, έγιναν τηλεπαρουσιάσεις και συνεντεύξεις με ειδικούς καθώς και κοινή εκστρατεία δενδροφύτευσης σε όλα τα συνεργαζόμενα σχολεία , σε συνεργασία με τους Συλλόγους Γονέων.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η Πρέβεζα βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος για τους μαθητές του Ιταλικού σχολείου το οποίο επέλεξε να έχει ως θέμα όλων των μαθητών του που αποφοιτούν φέτος την Πρέβεζα, δημιουργώντας τουριστικούς οδηγούς με όλα τα αξιοθέατα της περιοχής μας την οποία θα παρουσιάσουν σε όλους τους γονείς και την ευρύτερη τοπική κοινωνία της πόλης τουs.

Τα παιδιά -με την βοήθεια των εκπαιδευτικών τους-υλοποίησαν πρόγραμμα μουσικής κινηματογράφου ενώ στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από την Ελληνική επανάσταση οι μαθητές της Α’ τάξης του 4ου Γυμνασίου Πρέβεζας ασχολήθηκαν με την ανάδειξη των οδών της πόλης μας και των προσώπων που σχετίζονται με ονόματα και τοποθεσίες της Ελληνικής επανάστασης.

Τέλος το 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας , το μοναδικό σε επίπεδο Νομού , για το σχολικό έτος 2020-21 επελέγη ως πιλοτικό Σχολείο υλοποίησης της καινοτόμου προγράμματος ΄Εργαστήρια Δεξιοτήτων’ για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση σε συνεργασία με το ΙΕΠ.

Στο πλαίσιο αυτό οι μαθητές όλων των τάξεων ασχολήθηκαν με δραστηριότητες σε 5 διαφορετικούς θεματικούς άξονες με στόχο την ενίσχυση της ψυχοκοινωνικής υγείας, θέματα συνεργασίας και επικοινωνίας ομάδας, περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση, την πολιτότητα και την ενεργή συμμετοχή στοχεύοντας στην ενδυνάμωση του μαθητικού δυναμικού και στην ενεργοποίηση όλων των δυνατοτήτων τους.

epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: Πλούσιος-παρά την πανδημία- ο απολογισμός δράσεων για το 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 6637453337667519058
Σχόλια
item