Σταϊκούρας: Μέτρα ύψους 4,5 δις. ευρώ για τις πληττόμενες επιχειρήσεις Σταϊκούρας: Μέτρα ύψους 4,5 δις. ευρώ για τις πληττόμενες επιχειρήσεις | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Σταϊκούρας: Μέτρα ύψους 4,5 δις. ευρώ για τις πληττόμενες επιχειρήσεις

Ο Χρήστος Σταϊκούρας προανήγγειλε την ενίσχυση ενίσχυση των πληττόμενων επιχειρήσεων στο δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Ο υπουργός Οικονομικών μιλώντας στην ΕΡΤ ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει τους κλάδους που έχουν πληγεί σοβαρά από την πανδημία του κορωνοϊού. Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα, στο δεύτερο εξάμηνο του έτους θα υλοποιηθούν μέτρα ύψους 4,5 δις ευρώ. Αυτό θα γίνει μέσω του προγράμματος «Γέφυρα» αλλά και με κάλυψη τμήματος πάγιων δαπανών.

Ο υπουργός απάντησε και σε ερώτηση σχετικά με την οικονομική ετοιμότητα της κυβέρνησης σε περίπτωση που έχουμε τέταρτο κύμα του ιού το φθινόπωρο. «Είμαστε έτοιμοι και για το πιο ακραίο σενάριο. Έχουμε ενισχύσει στα δύο χρόνια το ταμείο της χώρας με 41 δισ. ευρώ», ήταν τα λόγια του.

«Πρωτοβουλία της κυβέρνησης με στόχο τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού»

Ο κ. Σταϊκούρας μίλησε και για τις αλλαγές στο ασφαλιστικό που προτείνει η κυβέρνηση. Τόνισε ότι ο στόχος είναι να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα του συστήματος. Μάλιστα, ο υπουργός εξήγησε πως θα λειτουργεί το νέο ασφαλιστικό για τους νέους.

«Αυτή τη στιγμή οι νυν εργαζόμενοι με τις εισφορές τους πληρώνουν τους νυν συνταξιούχους. Η κυβέρνηση έρχεται και προτείνει σε ένα κομμάτι των συντάξεων, στις επικουρικές, και μόνο για τους νέους εργαζόμενους (από το 2022) να δημιουργήσουν τον δικό τους “κουμπαρά”.

Θα εξασφαλίζονται έτσι υψηλότερες συντάξεις, όπως αποδεικνύεται παγκοσμίως, για τους νέους ασφαλισμένους», σημείωσε σχετικά ο κ. Σταϊκούρας. «Απαιτείται ασφαλιστική μεταρρύθμιση με ασφάλεια για τους νυν συνταξιούχους», πρόσθεσε σχετικά.


epirusblog.gr
5 of 5
Σταϊκούρας: Μέτρα ύψους 4,5 δις. ευρώ για τις πληττόμενες επιχειρήσεις
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 7250019907034180738
Σχόλια
item