Στουρνάρας: Είμαστε αισιόδοξοι, η Ελλάδα μπορεί να πετυχαίνει ανάπτυξη 3,5% την επόμενη δεκαετία Στουρνάρας: Είμαστε αισιόδοξοι, η Ελλάδα μπορεί να πετυχαίνει ανάπτυξη 3,5% την επόμενη δεκαετία | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Στουρνάρας: Είμαστε αισιόδοξοι, η Ελλάδα μπορεί να πετυχαίνει ανάπτυξη 3,5% την επόμενη δεκαετία

Την αισιοδοξία του για την πορεία της ελληνικής οικονομίας εξέφρασε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας παραδίδοντας στον Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα την ενδιάμεση έκθεση για την περίοδο 2021 – 2022.

Ο κ. Στουρνάρας τόνισε την θετική επίπτωση του Ταμείου Ανάκαμψης και εκτίμησε ότι είναι εφικτό το σενάριο για την ελληνική οικονομία να καταγράψει ανάπτυξη 3,5% κατά μέσο όρο την επόμενη δεκαετία.

Μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες είπε πως «Για πρώτη φορά είμαστε τόσο αισιόδοξοι» και εξήγησε «αποτελεί μεγάλη ευκαιρία το Ταμείο ανάκαμψης, θα φέρει για 6-7 χρόνια 75 δισεκατομμύρια ευρώ. Δεν θεωρώ ανέφικτο να έχουμε μια δεκαετία με μέσο όρο ανάπτυξης 3,5%».

Ο διοικητής της ΤτΕ τόνισε ότι η πρόβλεψη για το 2021 είναι αμετάβλητη στο 4,2% ενώ για το 2022 αναθεωρήθηκε στο 5,3%.

«Τα ζυγίσαμε (αρνητικά και θετικά) από το ζύγι προκύπτει ότι εάν είναι να αλλάξει (η φετινή πρόβλεψη) θα είναι οριακά προς το καλύτερο, παρά τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού» ανέφερε σε άλλο σημείο.

Πάντως, ο κ. Στουρνάρας υπογράμμισε ότι οι αβεβαιότητες λόγω πανδημίας παραμένουν -αν και με μικρότερη ένταση- και τόνισε την ανάγκη επιτάχυνσης των εμβολιασμών.

epirusblog.gr
5 of 5
Στουρνάρας: Είμαστε αισιόδοξοι, η Ελλάδα μπορεί να πετυχαίνει ανάπτυξη 3,5% την επόμενη δεκαετία
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 5954826146662818391
Σχόλια
item