Ελληνικό: Προς τις 25 Ιουνίου οι υπογραφές για το mega project

Στην τελική ευθεία εισέρχεται η.. περιπέτεια του Ελληνικού με τις υπογραφές να μπαίνουν όπως όλα δείχνουν εντός Ιουνίου πρόβλεψη την οποία άλλωστε είχε κάνει η ίδια η διοίκηση της Lamda Development.

Ως πιθανή ημερομηνία για την υπογραφή του πολυσυζητημένου πρότζεκτ, είναι η περίοδος έως την 25η Ιουνίου, προκειμένου να επέλθει το πολυαναμενόμενο πλήρες κλείσιμο της συναλλαγής και εν συνεχεία να μπει η προκαταβολή των 300 εκατ. ευρώ από την Lamda Development.

Καθοριστικής σημασίας για τις υπογραφές η απόφαση του ΣτΕ

Ως γνωστόν τα δυο τελευταία βασικά προαπαιτούμενα για το οικονομικό κλείσιμο της συναλλαγής, έχουν να κάνουν με την παραχώρηση της άδειας του καζίνο και την επίλυση των δικαστικών εκκρεμοτήτων, των τελευταίων που έχουν απομείνει στο ΣτΕ. 

Από την πλευρά της η η Lamda φαίνεται ότι θεωρεί ως καθοριστικής σημασίας την απόφαση του ΣτΕ για τις τελικές υπογραφές, και από αυτή την απόφαση θα εξαρτηθεί και η τελική ημερομηνία για τις τελικές υπογραφές.

Οι πληροφορίες, πάντως, αναφέρουν ότι η απόφαση του ΣτΕ αναμένεται τα επόμενα 24ωρα.  

Αμέσως μετά το κλείσιμο της συναλλαγής, ακόμα και μέσα στον Ιουλίο, όπως είχε επισημαίνει πρόσφατα ο δ/νων σύμβουλος, κ. Οδυσσέας Αθανασίου, ο επενδυτής θα είναι έτοιμος να προκηρύξει τους πρώτους διαγωνισμούς για την εκκίνηση των εργασιών για τα πρώτα έργα.

Όπως είχε πει από το βήμα του οικονομικού φόρουμ των Δελφών o διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development κ. Οδυσσέας Αθανασίου, «έχουν περάσει επτά χρόνια από τον διαγωνισμό, πιστεύουμε ότι σε λιγότερο από επτά εβδομάδες θα είμαστε σε θέση να υπογράψουμε την τελική σύμβαση. 

Η σκυτάλη τώρα έχει περάσει στο υπουργείο Οικονομικών και μας έχουν πεί ότι στις επόμενες τρεις εβδομάδες θα ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες».

«Mε το που θα υπογραφεί η σύμβαση το και θα ανακοινωθεί εκτιμάμε ότι θα αρχίσει ένας χείμαρρος επενδύσεων».

Η εταιρεία σκοπεύει να δημοπρατήσει τα πρώτα έργα αμέσως μετά την υπογραφή της σύμβασης. «Αρα μετά τον Ιούλιο θα δημοπρατηθούν έργα σχεδόν μισού δισ. ευρώ για τις υποδομές και θα ακολουθήσουν κι επιπλέον έργα μισού δισ. ευρώ στο επόμενο πεντάμηνο- εξάμηνο».

epirusblog.gr
5 of 5
Ελληνικό: Προς τις 25 Ιουνίου οι υπογραφές για το mega project
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 8686216844434092893
item