Άρτα: Στις 23 Ιουνίου στον "ΟΡΦΕΑ" το ντοκιμαντέρ του Βασίλη γκανιάτσα "ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ ΤΟ ΓΕΦΥΡΙ"

Στις 23 Ιουνίου, στα πλαίσια του φεστιβάλ Ημέρες Φωτογραφίας η Φωτογραφική Ομάδα art.As παρουσιάζει στο Θερινό cine Ορφέας το ντοκιμαντέρ του Βασίλη Γκανιάτσα "Της Άρτας το Γεφύρι"...

Ο Βασίλης Γκανιάτσας γεννήθηκε το 1945 στην Άνω Καλεντίνη Άρτας και μεγάλωσε στην Άρτα. Από την ηλικία των έντεκα χρονών, δούλευε στον κινηματογράφο. Στο στρατό βρέθηκε στην ΥΕΝΕΔ και εκπαιδεύτηκε στην κινηματογράφηση ως φωτογράφος-οπερατέρ.
   
Όταν επέστρεψε στην Άρτα το 1967 ασχολήθηκε και πάλι στον κινηματογράφο ως επιχειρηματίας. Το 1975 άνοιξε φωτογραφείο, αλλά, παράλληλα, κινηματογραφούσε από πάθος.
   
Έκανε αρκετές εκθέσεις φωτογραφίας και παρουσίασε τοπικά, ιστορικά και λαογραφικά, ντοκιμαντέρ.
   
Το 1988 έκανε και τον ραδιοφωνικό σταθμό ART FM και το 1992 δημιούργησε τον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό.

Με το πλούσιο πολιτισμικό του έργο και το Θέατρό του στη Βλαχέρνα, όπου πραγματοποιούνται διάφορες εκδηλώσεις, έχει γίνει φάρος του πολιτισμού και της τέχνης στην Άρτα.

Ο Βασίλης Γκανιάτσας, ο οποίος επί σειρών ετών καταγράφει σπιθαμή προς σπιθαμή τη φύση, το λαϊκό πολιτισμό, την ιστορία και την καθημερινότητα όχι μόνο της Άρτας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής, κυρίως των Τζουμέρκων, δημιουργεί μια ιερή παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές.

Ζει και εργάζεται μόνιμα στην Άρτα. Έχει δυο παιδιά, τον Άρη και την Αφροδίτη, που συνεχίζουν την δουλειά του πατέρα τους.

«Έκανα αυτό το ταξίδι, με τα μέσα της κινηματογραφικής τέχνης, σαν καθήκον στην πόλη της Άρτας για το Γεφύρι της, που αγάπησα μικρός σαν ήμουν με την πρώτη ματιά. Είμαι ευτυχής που ήρθε η στιγμή, να μοιραστώ με τους συμπατριώτες μου την συγκίνησή μου αυτή, που για εμένα είναι σαράντα χρόνια συμπυκνωμένη δημιουργία, μέσα σε σαράντα λεπτά».
epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Στις 23 Ιουνίου στον "ΟΡΦΕΑ" το ντοκιμαντέρ του Βασίλη γκανιάτσα "ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ ΤΟ ΓΕΦΥΡΙ"
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 3399515021288985390
item