Αγρίνιο: Σε ηλικία 13 ετών βιάστηκε από τον ιερέα η κοπέλα που τον κατήγγειλε

Σοκαρισμένη είναι η κοινωνία στο Αγρίνιο από τις καταγγελίες σε βάρος ιερέα ο οποίος κατηγορείται για βιασμό και παιδική πορνογραφία.

Τον ιερέα κατήγγειλαν δύο αδερφές ηλικίας, σήμερα 20 και 27 ετών.

Σύμφωνα με την καταγγελία ο 49χρονος ιερέας είχε προβεί σε σεξουαλική πράξη με την 20χρονη, όταν εκείνη ήταν 13 ετών, ενώ η αδερφή της ανέφερε ότι και εκείνη είχε δεχθεί σεξουαλική παρενόχληση από τον ιερέα.

Ο δικηγόρος του ιερέα, ο οποίος πήρε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα, κάνει λόγο για «κατασκευασμένη υπόθεση και δικογραφία».

Μετά την καταγγελία των δύο αδερφών, οι αρχές προχώρησαν σε έρευνα στο σπίτι του ιερέα και εντόπισαν στο laptop γυμνές φωτογραφίες του ίδιου και των δύο κοριτσιών όταν εκείνες ήταν ακόμη μικρές.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δύο αδερφές και η μητέρα τους φιλοξενούνταν κατά διαστήματα στο σπίτι του ιερέα για οικονομικούς λόγους.

Για τον 49χρονο ιερέα έχει σχηματιστεί δικογραφία για κατοχή πορνογραφικού υλικού ανηλίκων ενώ έχει διαταχθεί έρευνα σε βάθος για την σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων.

Είχε ξαναγίνει καταγγελία σε βάρος του

Ο 49χρονος όμως δεν απασχολεί για πρώτη φορά την Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας. 

Στα τέλη της δεκαετίας του 2000, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε γίνει και άλλη καταγγελία σε βάρος του, από συγγενείς γυναίκας, που είχε εγκαταλείψει την οικία της και είχε αποφασίσει , μαζί με τα παιδιά της, να ζήσει με τον κληρικό και την οικογένεια του.

O ιερέας, είχε κατηγορηθεί από τους συγγενείς πως είχε δημιουργήσει ένα είδους «κοινόβιο» και είχε κατατεθεί αίτηση ασφαλιστικών μέτρων από τον έναν πατέρα, ώστε να πάρει την επιμέλεια των παιδιών του και να τα απομακρύνει από εκεί.

Πληροφορίες λένε πως εκείνη την περίοδο ο ιερέας «φιλοξενούσε» δυο μητέρες με τα παιδιά τους, μαζί με την πρεσβυτέρα και τα δικά του παιδιά!

Οι σύζυγοι των δυο γυναικών είχαν προχωρήσει τότε σε καταγγελίες σε βάρος του, μη ανεχόμενοι την κατάσταση που είχε δημιουργηθεί, θορυβημένοι περισσότερο από τις συνθήκες που βίωναν τα ανήλικα παιδιά τους. 

Οι αγωγές όμως που κατατέθηκαν από τους δυο πατεράδες απορρίφθηκαν από την δικαιοσύνη.

Η Μητρόπολη τότε, είχε προχωρήσει σε ανάκριση, αλλά δεν είχε προκύψει κάτι επιλήψιμο σε βάρος του.

Είχε αποφασιστεί όμως, να μην ιερουργεί σε σταθερή ενορία, αλλά να λειτουργεί σαν «βοηθητικός» σε διαφορές Ενορίες του ορεινού Βάλτου και σε μεγάλη απόσταση από το Αγρίνιο.

epirusblog.gr
5 of 5
Αγρίνιο: Σε ηλικία 13 ετών βιάστηκε από τον ιερέα η κοπέλα που τον κατήγγειλε
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 8889165402171358667
item