Αυτές είναι οι 12 ομορφότερες παραλίες της Εύβοιας!

Σαββατοκύριακο μπροστά μας και γενικότερα καλοκαίρι… οπότε τα μπάνια στη θάλασσα και οι εκδρομές έχουν τη τιμητική τους! 

Εδώ σας έχουμε μια πολύ ωραία ιδέα με πολλές επιλογές: Πάρτε καλή παρέα και το αυτοκίνητο και πάτε μια εκδρομή μέχρι την κοντινή πανέμορφη Εύβοια!

Που, συγκεκριμένα; Σας δίνουμε 12 διαφορετικές παραλίες, για την ακρίβεια τις ομορφότερες για να επιλέξετε και απολαύσετε τις καλοκαιρινές σας βουτιές σε μαγευτικά τοπία.

Εδώ θα δείτε ακόμα 3 μαγικές παραλίες στην Εύβοια – Η μια από αυτές είναι… διπλή!

Πάμε να τις γνωρίσουμε;

Λιχαδονήσια

Λιχαδονήσια
Λιχαδονήσια, Εύβοιας
Λιχαδονήσια, Εύβοια

Στο βόρειο Ευβοϊκό κόλπο, ανάμεσα στα Καμένα Βούρλα και στην Εύβοια, βρίσκεται μία συστάδα νησιών, που οι ντόπιοι αποκαλούν Σεϋχέλες. 

Είναι τα Λιχαδονήσια, ένα σύμπλεγμα μικρών νησιών, τα οποία αναδύθηκαν μετά από μεγάλο σεισμό πριν χιλιάδες χρόνια. Η παραλία και τα νερά στα Λιχαδονήσια είναι ίσως από τα ομορφότερα στην περιοχή. 

Χρυσή άμμος και γαλαζοπράσινες αποχρώσεις συνθέτουν το τοπίο του πανέμορφου σημείου που θα απολαύσετε το μπάνιο σας. Τα νερά είναι σχετικά ζεστά και ρηχά για αρκετά μέτρα από την ακτή.

Υπάρχουν ξαπλώστρες και ομπρέλες, αλλά θα πρέπει να είστε εκεί σχετικά νωρίς ώστε να πιάσετε μια καλή θέση μιας και η παραλία είναι μικρή και οι επισκέπτες, ειδικά το Σαββατοκύριακο, είναι πολλοί.

Χιλιαδού

Παραλία Χιλιαδού, Εύβοια
Παραλία Χιλιαδού, Εύβοια

Η Χιλιαδού είναι μια ‘απλωτή’ παραλία με άμμο και βότσαλα κάθε μεγέθους στην κεντρική Εύβοια, στην πλευρά που βλέπει προς το Αιγαίο και συνδέεται με τους πρόποδες του όρους Δίρφη.

Έχει βόρειο προσανατολισμό, οπότε συχνά είναι εκτεθειμένη στους δυνατούς ανέμους. Παράλληλα, στην παραλία Χιλιαδού θα βρείτε και παραλία γυμνιστών. 

Η παραλία γυμνιστών διαχωρίζεται από την κανονική παραλία με πολύ φυσικό τρόπο αφού έχει μπροστά της έναν μεγάλο βράχο, και θα δείτε και μία ταμπέλα που αναγράφει περί γυμνισμού.

Χιλιαδού

Κάλαμος

Παραλία Κάλαμος, Εύβοια
Παραλία Κάλαμος, Εύβοιας

Η παραλία Κάλαμος αποτελείται από δύο παραλίες οι οποίες είναι ενωμένες δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό θέαμα. 

Από την μια πλευρά είναι η καλή παραλία και από την άλλη η κακή, όπως τις χαρακτηρίζουν οι ντόπιοι, καθώς η μια είναι ήρεμη και κατάλληλη για βουτιές, ενώ η άλλη είναι “αγριεμένη”. 

Εάν προσεγγίσετε την παραλία από ψηλά, η θέα θα σας κόψει κυριολεκτικά την ανάσα. Στα πόδια σας θα δείτε να απλώνεται ένα γαλανό παράθυρο προς το Αιγαίο.

Βύθουρη

Παραλία Βύθουρη, Εύβοια
Παραλία Βύθουρη, Εύβοιας

Η παραλία Βύθουρη της Εύβοιας προσελκύει το ενδιαφέρον των φυσιολατρών ενώ η θάλασσα, σκούρα από την αντανάκλαση των μαύρων βότσαλων και της μαύρης χοντρής άμμου δημιουργεί ένα μοναδικό τοπίο. 

Η Βύθουρη λοιπόν έχει ένα πολύ ιδιαίτερο χαρακτηριστικό. Ο ήλιος βρίσκεται εκεί το καλοκαίρι μετά βίας για έξι ώρες. Είναι μια παραλία που έχει κυρίως σκιά κατά το μεγαλύτερο μέρος της μέρας.

Παραλία Αγίου Δημητρίου

Παραλία Αγίου Δημητρίου, Εύβοια
Παραλία Αγίου Δημητρίου, Εύβοια

Βγαλμένα σαν από όνειρο, ένα σκηνικό ταινίας, όλα συγκεντρώνονται, καταλήγουν στο βαθύ γαλάζιο του Αιγαίου, στην παραλία του Αγίου Δημητρίου ή Σχοινοδαύλεια, στη Νότια Εύβοια. 

Για να πάτε στον Άγιο Δημήτριο, παίρνετε το μονοπάτι από το ομώνυμο χωριό, διασχίζοντας το πανέμορφο φαράγγι, κατά μήκος της ρεματιάς μες στην οποία ρέει και το μικρό ποτάμι της περιοχής, και καταλήγετε, έπειτα από μια σύντομη πεζοπορία, στην ακρογιαλιά.

Αρμυρίχι

Απολαύστε την παραλία Αρμυρίχι μέσα από το βίντεο

Η παραλία Αρμυρίχι (Αλμυρίχι την λένε κάποιοι εσφαλμένα) αποτελείται από άμμο και μικρά πετραδάκια. 

Βρίσκεται μέσα σε έναν όρμο και για τον λόγο αυτό είναι σχετικά προστατευμένη από Νοτιά αλλά και το Βοριά του Αιγαίου!

Λιμνιώνας

Λιμνιώνας Εύβοια

Η παραλία του Λιμνιώνα στην Κεντρική Εύβοια είναι μια πανέμορφη παραλία με βότσαλα αλλά και με πολύ σκούρα βύσσινο-καφέ άμμο η οποία κατά την διάρκεια της ημέρας είναι καυτή και κανείς δεν μπορεί να περπατήσει πάνω σε αυτή ξυπόλυτος.

Η θάλασσα είναι αρκετά βαθιά. 

Στα πρώτα 4-5 βήματα μέσα στη θάλασσα δεν πατάτε. Επίσης όπως και οι περισσότερες παραλίες της Εύβοιας που «βλέπουν» Αιγαίο έχουν αρκετό αέρα και κύμα τις περισσότερες ημέρες.

Λιμνιώνας

Πετάλη

Πετάλη

Η Παραλία Πετάλη στην καρδιά της Εύβοιας είναι μια άγριας ομορφιάς παραλία με άμμο και μικρό βοτσαλάκι στη μεριά του Αιγαίου! 

Η παραλία είναι αρκετά πλατιά και η διαδρομή για την πρόσβασή μας είναι εντυπωσιακή!

Μουρτερή

Παραλία Μουρτερή, Εύβοια

Η Παραλία Μουρτερή στην Κεντρική Εύβοια κοντά στην Κύμη είναι ίσως η πιο μεγάλη παραλία του νησιού.

Η παραλία έχει άμμο και μικρό βοτσαλάκι, είναι παντακάθαρη λόγο Αιγαίου φυσικά αλλά ιδιαίτερα εκτεθειμένη στους ανέμους!

Συχνά το κύμα φτάνει τα 3 και 4 μέτρα ύψος καθώς σκάει στην ακτή.

Κορασίδα

Κορασίδα

Η παραλία Kορασίδα είναι μια πανέμορφη παραλία με βότσαλα που μοιάζουν σαν κουφέτα και κρυστάλλινα, γαλαζοπράσινα νερά (αποτελεί τέλειο συνδυασμό βουνού και θάλασσας). 

Η παραλία αυτή είναι μία από τις γραφικότερες της Ελλάδος μαζί με του Καλάμου. Διακρίνονται για την σπάνια γεωγραφική τους θέση και τη γραφικότητα τους.

Παραλία Κορασίδα, Εύβοια
Παραλία Κορασίδα, Εύβοιας

Ζάρακεs

Η παραλία Ζάρακες Εύβοιας από ψηλά

Η παραλία των Ζαράκων είναι μια πολύ όμορφη παραλία στη Νότια Εύβοια που βρέχεται από Αιγαίο.

Πρόκειται για ένα μικρό κόλπο που επειδή όμως έχει σχεδόν πάντα πολύ κύμα, έχουν τοποθετηθεί κυματοθραύστες στο μέσο του κόλπου κι έτσι τα νερά από εκεί και ως την ακτή είναι σχεδόν πάντα γαλήνια. 

Στην παραλία υπάρχει χοντρή άμμος όπως και στο βυθό και η θάλασσα βαθαίνει σχετικά απότομα.

Νημποριό

Νημποριό Εύβοια

Το Νημποριό είναι ένας μικρός σχετικά κόλπος της Νότιας Εύβοιας, ανάμεσα στα Στύρα και το Μαρμάρι, απέναντι από το Μαραθώνα. 

Λόφοι αγκαλιάζουν την πλάτη του και μικρές χαράδρες οδηγούν στα παραλιακά επίπεδα χωραφάκια. 

Πρόκειται μια αρκετά αμμώδη παραλία, ιδανική εάν έχετε μικρά παιδιά που τους αρέσει να παίζουν με τα κουβαδάκια τους στην παραλία το καλοκαίρι.

Παραλία Νημποριό, Εύβοια
Παραλία Νημποριό, Εύβοιας


epirusblog.gr
5 of 5
Αυτές είναι οι 12 ομορφότερες παραλίες της Εύβοιας!
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 5978073216385012874
item