Κατάρρευση πολυκατοικίας στη Φλόριντα: Το 11ο θύμα ανασύρθηκε από τα συντρίμμια

Αυτό δήλωσε η δήμαρχος της κομητείας Μαϊάμι-Ντέιντ, Ντανιέλα Λιβάιν Κάβα.

Ο απολογισμός των θυμάτων της καταστροφής έφθασε τους τουλάχιστον 11 νεκρούς, ενώ σχεδόν 150 άνθρωποι εξακολουθούν να θεωρούνται αγνοούμενοι.

Η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης συνεχίζεται 24 ώρες το 24ωρο.

Τα συνεργεία διάσωσης χρησιμοποιούν γερανούς, σκυλιά και εξοπλισμό υπέρυθρης σάρωσης, καθώς αναζητούν ίχνη ζωής στα χαλάσματα, ελπίζοντας πως έχουν ενδεχομένως σχηματιστεί θύλακες αέρα κάτω από το μπετόν, οι οποίοι θα μπορούσαν να κρατήσουν στη ζωή ορισμένους ανθρώπους.

«Θα συνεχίσουμε και θα εργαστούμε αδιάκοπα προκειμένου να εξαντλήσουμε κάθε πιθανή επιλογή στις έρευνές μας», δήλωσε η δήμαρχος της κομητείας Μαϊάμι-Ντέιντ Ντανιέλα Λιβάιν Κάβα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο απολογισμός των νεκρών θεωρείται βέβαιο πως θα αυξηθεί και η δήμαρχος παραδέχθηκε πως ο αριθμός των θυμάτων είναι «ρευστός».

Τα αίτια της κατάρρευσης στο Σέρφσαϊντ, κοντά στο Μαϊάμι, παραμένουν υπό διερεύνηση.

Η δήμαρχος του Μαϊάμι-Ντέιντ υποσχέθηκε πως οι αξιωματούχοι θα «βρουν την άκρη» γιατί το κτίριο κατέρρευσε, όμως υπογράμμισε πως προτεραιότητα αυτή τη στιγμή έχουν οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη διάσωση επιζώντων.

Από την πλευρά του, ο υπαρχηγός της πυροσβεστικής του Μαϊάμι Ντέιντ, Ράιντε Τζαντάλα, είπε ότι εργάτες βρήκαν κενά αρκετού μεγάλου μεγέθους, που θα μπορούσαν να κρατήσουν ζωντανούς τυχόν επιζώντες.

«Δεν λέμε ότι έχουμε δει κάποιον εκεί κάτω, όμως δεν έχουμε φθάσει στο βάθος», επισήμανε.

Είπε, επίσης, ότι οι ερευνητές έχουν ακούσει κάποιους ήχους, όπως χτύπους σαν γρατζουνίσματα, αν και παραδέχθηκε ότι θα μπορούσαν να οφείλονται στην αστάθεια των μετάλλων. 

Όμως, σημείωσε πως δεν υπάρχει καθορισμένο χρονικό διάστημα, έπειτα από το οποίο θα τερματιζόταν η επιχείρηση διάσωσης.

Στις έρευνες συνδράμουν ειδικοί που εστάλησαν από το Ισραήλ και το Μεξικό.

Η αστυνομία έχει ταυτοποιήσει 8 θύματα, μεταξύ αυτών ένα ζευγάρι που ήταν μαζί για σχεδόν 60 χρόνια και μια μητέρα, ο έφηβος γιος της οποίας είναι ένας από τους λίγους επιζώντες.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, τη στιγμή της καταρρευσης.





epirusblog.gr
5 of 5
Κατάρρευση πολυκατοικίας στη Φλόριντα: Το 11ο θύμα ανασύρθηκε από τα συντρίμμια
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 7541850272835716993
item