Περπατάμε σε 10 γραφικά σοκάκια του κόσμου μέσα από εντυπωσιακές φωτογραφίες – Πλακόστρωτα δρομάκια κάτω από ανθισμένα μπαλκόνια… Περπατάμε σε 10 γραφικά σοκάκια του κόσμου μέσα από εντυπωσιακές φωτογραφίες – Πλακόστρωτα δρομάκια κάτω από ανθισμένα μπαλκόνια… | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Περπατάμε σε 10 γραφικά σοκάκια του κόσμου μέσα από εντυπωσιακές φωτογραφίες – Πλακόστρωτα δρομάκια κάτω από ανθισμένα μπαλκόνια…

Υπάρχουν ορισμένες γειτονιές σε διάφορες πόλεις στον κόσμο που παρά την έντονη αστική ανάπτυξη γύρω τους κατάφεραν να διατηρήσουν τον ιδιαίτερο χαρακτήρα τους στο πέρασμα του χρόνου.

Στενά δρομάκια, πολλές φορές πλακόστρωτα, προσόψεις σπιτιών που έμειναν αναλλοίωτες στο πέρασμα των χρόνων και ανθισμένα μπαλκόνια συνθέτουν όμορφα τοπία βγαλμένα από άλλη εποχή.

Σε πολλές περιπτώσεις, όπως στο Αλμπερομπέλο της Ιταλίας, παρόμοια σοκάκια συναντάς και σε άλλες περιοχές της πόλης καθώς ολόκληρες έχουν καταφέρει να διατηρήσουν τον ξεχωριστό και ιδιαίτερο χαρακτήρα τους.

Υπάρχουν όμως και «παραμυθένια» σοκάκια που ξεδιπλώνονται σε μεγαλουπόλεις, όπως αυτά της Πλάκας, ενώ λίγα μέτρα παρακάτω υπάρχουν ψηλά κτίρια, ογκώδεις κατασκευές και σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και ουρανοξύστες!

Εδώ «βολτάρουμε» σε 10 πόλεις του κόσμου και αντίστοιχα σε 10 γραφικά σοκάκια τους που βρίσκονται σε διάφορες γειτονιές και αποτελούν τη χαρά του επισκέπτη και κυρίως του… φωτογράφου!

1. Antibes (Aντίμπ), Γαλλία

Antibes (Aντίμπ), Γαλλία

2. Jerez (Ζερέζ), Ισπανία

Jerez (Ζερέζ), Ισπανία

3. Eguisheim, (Ιγκουίζ), Γαλλία

Eguisheim, Γαλλία

4. Alberobello (Αλμπερομπέλο), Ιταλία

Alberobello (Αλμπερομπέλο), Ιταλία

5. Giverny (Ζιβερνύ), Γαλλία

Giverny (Ζιβερνύ), Γαλλία

6. Bonn (Bόννη), Γερμανία

Bonn (Bόννη), Γερμανία

7. Orvieto (Oρβιέτο), Ιταλία

Orvieto (Oρβιέτο), Ιταλία

8. Frigiliana (Φριγκλιάνα), Ισπανία

Frigiliana (Φριγκλιάνα), Ισπανία

9. Cartagena (Kαρταχένα), Κολομβία

Cartagena (Kαρταχένα), Κολομβία

10. Πλάκα, Αθήνα

Πλάκα: Περπατάμε στον αρχαιότερο δρόμο της Αθήνας!

Πλάκα, Τριπόδων Αθήνα


epirusblog.gr
5 of 5
Περπατάμε σε 10 γραφικά σοκάκια του κόσμου μέσα από εντυπωσιακές φωτογραφίες – Πλακόστρωτα δρομάκια κάτω από ανθισμένα μπαλκόνια…
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 4070654455472343426
Σχόλια
item