Πρέβεζα: To έθιμο των αυγομαχιών αναβίωσε στη Νέα Σαμψούντα Πρέβεζας Πρέβεζα: To έθιμο των αυγομαχιών αναβίωσε στη Νέα Σαμψούντα Πρέβεζας | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Πρέβεζα: To έθιμο των αυγομαχιών αναβίωσε στη Νέα Σαμψούντα Πρέβεζας

To έθιμο των αυγομαχιών αναβίωσε και φέτος ο Σύλλογος " H Αμισός" Νέας Σαμψούντας, ανημέρα της Ζωοδόχου Πηγής μετά τη Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Παναγίας Κοζύλη, στη Νέα Σαμψούντα Πρέβεζας.

Το έθιμο κρατά τις ρίζες του από τον Πόντο και ο Σύλλογος "Η Αμισός" το μεταφέρει κάθε χρόνο με πολύ αγάπη και στις νεότερες γενιές.

Σύμφωνα με την Πρόεδρο του Συλλόγου Στέλλα Χαϊτίδου όπου ζουν και δραστηριοποιούνται Πόντιοι, το έθιμο των αυγομαχιών πραγματοποιείται και διεξάγεται ανελλιπώς τις ημέρες του Πάσχα, σε μια προσπάθεια να μην λησμονηθούν ποντιακά ήθη και έθιμα των ημερών.

Στη θεία λειτουργία και στο δρώμενο παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος, ο Αντιδήμαρχος Ζαλόγγου Γιώργος Σαριάνογλου, ο Πρόεδρος της Τ.Κ της Νέας Σαμψούντας Βασίλης Φουντούκλογλου και μέλη του Συλλόγου Αμισός,οι οποίοι αντάλλαξαν ευχές με τους κατοίκους .

epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: To έθιμο των αυγομαχιών αναβίωσε στη Νέα Σαμψούντα Πρέβεζας
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 5014815643738308774
Σχόλια
item