Θεσπρωτία: Καλή πρόταση...η δωρεάν διενέργεια όλων των self – test των εργαζόμενων και των εργοδοτών / αυτοαπασχολούμενων

Αίτημα υπέβαλε το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας για δωρεάν διενέργεια όλων των self – test των εργαζόμενων και των εργοδοτών / αυτοαπασχολούμενων.

Ειδικότερα σε επιστολή του προς τους συναρμόδιους υπουργούς ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας αναφέρει: 

"Οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα. που απασχολούνται σε 8 κλάδους οφείλουν να διενεργούν υποχρεωτικά,  από τις 10 Μαΐου 2021 και μέχρι να μειωθεί το επιδημιολογικό φορτίο, αυτοδιαγνωστικό έλεγχο (self-test)  δύο φορές την εβδομάδα με την προμήθεια τους να γίνεται ως εξής: το ένα εξ’ αυτών παρέχεται από τον εργοδότη με δική του δαπάνη και το δεύτερο χορηγείται δωρεάν.

Στα πλαίσια της επιστροφής στην κανονικότητα και της ομαλής λειτουργίας της αγοράς είναι σαφές πως η απόφαση αυτή ναι μεν συμβάλλει στην προστασία της δημόσιας υγείας, αλλά από την άλλη αποτελεί μια επιπλέον επιβάρυνση των εργοδοτών και των αυτοαπασχολούμενων, δεδομένου ότι τους επιβαρύνει όχι μόνο με την κάλυψη των δικών τους self-test αλλά και με την κάλυψη ενός εκ των εβδομαδιαίων self-test των εργαζομένων τους.

To Επιμελητήριο Θεσπρωτίας ζητά την απεμπλοκή των εργοδοτών και των αυτοαπασχολούμενων από τα ανωτέρω έξοδα, καθώς θεωρεί πως είναι αδύνατον να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν σε ένα ακόμα επιπλέον οικονομικό βάρος σε αυτές τις πρωτόγνωρες και εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες αγοράς που διανύει η παγκόσμια κοινότητα εδώ και ένα έτος.

Παρακαλούμε όπως εξετάσετε την λήψη άμεση απόφασης για δωρεάν διενέργεια και του δεύτερου εβδομαδιαίου self-test των εργαζόμενων καθώς και τη δωρεάν διενέργεια self-test για τους εργοδότες αλλά και τους αυτοαπασχολούμενους".

epirusblog.gr
5 of 5
Θεσπρωτία: Καλή πρόταση...η δωρεάν διενέργεια όλων των self – test των εργαζόμενων και των εργοδοτών / αυτοαπασχολούμενων
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 6973850010773237093
item