Ήπειρος: Self test στα σχολεία της Ηπείρου - 26 θετικά και 12 αρνητές Ήπειρος: Self test στα σχολεία της Ηπείρου - 26 θετικά και 12 αρνητές | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Ήπειρος: Self test στα σχολεία της Ηπείρου - 26 θετικά και 12 αρνητές

Μια καλή ημέρα για την εκπαίδευση ήταν η Δευτέρα, με μια καλή εικόνα ως προς τις απουσίες και τα θετικά τεστ στον κορωνοϊό για εκπαιδευτικούς και μαθητές να καταγράφεται στα σχολεία της Ηπείρου.

Το πρώτο κρας τεστ της λειτουργίας των σχολικών μονάδων της χώρας μας, με τη διενέργεια αυτοδιαγνωστικών ελέγχων για μαθητές και εκπαιδευτικούς, έγινε τη Δευτέρα και για το διάστημα που απομένει ως τη λήξη της σχολικής χρονιάς, υπάρχει το συμπληρωματικό μέτρο των self test που διασφαλίζει πως ασυμπτωματικοί μαθητές ή εκπαιδευτικοί δεν θα πάνε στο σχολείο για να μεταδώσουν περισσότερο τη νόσο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέλεξαν οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ήπειρο, το μεσημέρι της Δευτέρας, καταγράφονται 26 συνολικά θετικοί στον ιό μαθητές και εκπαιδευτικοί και 12 αρνητές των self test…

Αναλυτικά, σύμφωνα με τα στοιχεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου, καταγράφηκε η εξής εικόνα στους τέσσερις Νομούς:

Σχολεία Α/βαθμιας Εκπαίδευσης

Απουσίες

Μαθητές 8% / Εκπαιδευτικοί 5%

Αρνητές του τεστ

Μαθητές 7 / Δάσκαλοι 1

Θετικοί στον ιό

Μαθητές 4 / Εκπαιδευτικοί 2

Σχολεία Β/βαθμιας Εκπαίδευσης

Απουσίες

Μαθητές 12% (συμπεριλαμβανομένης και της Γ΄ Λυκείου / Εκπαιδευτικοί 4,5%

Αρνητές του τεστ

Μαθητές 4 / Δάσκαλοι 0

Θετικοί στον ιό

Μαθητές 20 / Εκπαιδευτικοί 0

Στο 21ο Δημοτικό

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Ηπείρου Κώστας Καμπουράκης βρέθηκε νωρίς το πρωί της Δευτέρας, στο 21ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων, ένα από τα μεγάλα σχολικά συγκροτήματα της πόλης των Ιωαννίνων, με 247 μαθητές συνολικά.

«Είναι μια καλή μέρα» σημείωσε ο Περιφερειακό Διευθυντής σημειώνοντας πως ήταν συγκινητική η προσέλευση των παιδιών με το χαμόγελο και κρατώντας τις δηλώσεις του self test. 

«Από μια συζήτηση με κάποιες τάξεις και παιδιά της Α΄ και της Στ΄, οι μαθητές δηλώνουν ευτυχείς που ξαναγύρισαν στο σχολείο και νομίζω ότι είναι μια πολύ θετική εξέλιξη ότι παιδιά ξαναγυρίζουν στο σχολείο τους» σημείωσε.

Αναφερόμενος στις λίγες απουσίες μαθητών και όχι στο εκπαιδευτικό προσωπικό, ο κ. Καμπουράκης σημείωσε πως πιθανά δεν πρόλαβαν να πάρουν το self test και κατά την πρώτη ημέρα υπήρξε μια ανοχή. 

Η γενική εικόνα που αποκόμισε ωστόσο ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης ήταν πάρα πολύ θετική.

Ο Δημήτρης Ντούτσης, Προϊστάμενος Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ιωαννίνων σημείωσε πως «έχουμε δώσει τον καλύτερο εαυτό μας για να ανταποκριθούμε στις ιδιαίτερες απαιτήσεις με συμπαραστάτες τους γονείς».

Ο Νίκος Γεωργίτσης, διευθυντής του σχολείου τέλος, σημείωσε η κατάσταση μοιάζει κανονική και θα πάνε όλα καλά.

Υπερβολικός ο θόρυβος

Ο κ. Καμπουράκης χαρακτήρισε υπερβολική τη συζήτηση για αριθμό ψευδώς θετικών self test σε συγκεκριμένα σχολεία των Ιωαννίνων.

«Έγινε θόρυβος χωρίς κάπως να έχει διερευνηθεί καθώς δεν υπήρξαν σε ανησυχητικό βαθμό τεστ που βγήκαν θετικά και στον επανέλεγχο αρνητικά. Ίσως ειπώθηκε κάτι παραπάνω ή υπήρξαν παρανοήσεις μέχρι στιγμής» σημείωσε.

Η γενική εικόνα είναι ότι δεν αλλοιώνεται το φίλτρο που μας βοηθάει να τσεκάρουμε τις περιπτώσεις και τα άτομα τα θετικά να πάνε σε επανέλεγχο» τόνισε ο κ. Καμπουράκης.

Πηγή: vimanews.gr

epirusblog.gr
5 of 5
Ήπειρος: Self test στα σχολεία της Ηπείρου - 26 θετικά και 12 αρνητές
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 8755920673988561174
Σχόλια
item