Γιάννενα: Βραβείο για το Αρσάκειο Λύκειο σε διαγωνισμό του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών του Harvard Γιάννενα: Βραβείο για το Αρσάκειο Λύκειο σε διαγωνισμό του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών του Harvard | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Βραβείο για το Αρσάκειο Λύκειο σε διαγωνισμό του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών του Harvard

Τη 2η θέση κατέκτησαν οι μαθητές της Β΄ Τάξης του Αρσακείου Γενικού Λυκείου Ιωάννινων στον διεθνή διαγωνισμό «Playing Medea – Παίζοντας Μήδεια», που συνδιοργανώθηκε από το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του πανεπιστημίου του Harvard, το θέατρο Out of Chaos και το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Οι μαθητές επέλεξαν το Α΄ Στάσιμο (στίχοι 410-445) από την τραγωδία “Μήδεια” του Ευριπίδη και προχώρησαν σε μια εξ ολοκλήρου πρωτότυπη διασκευή του, με σαφείς επιδράσεις από τη ρητορική τέχνη. 

Στη συνέχεια, πειραματίστηκαν σε διαφορετικές ερμηνευτικές προσεγγίσεις και μοτίβα παρουσίασης, αποδίδοντάς το θεατρικά, υπό το φως μιας ιδιαίτερης σκηνοθετικής πρότασης. 

Απώτερος στόχος ήταν οι μαθητές να συλλάβουν και να κατανοήσουν σε βάθος τη διαχρονικότητα ζητημάτων, όπως η θέση της γυναίκας, η αλληλεπίδραση των δυο φύλων και οι σχέσεις εξουσίας ή υποταγής που διαμορφώνονται μεταξύ τους, επιδιώκοντας εκτός των άλλων τη σύγκριση με τη σύγχρονη πραγματικότητα.

Το Σχολείο συγχαίρει τους μαθητές του Ιωάννα Αραμπατζή, Μιχαήλ Βέργο, Κωνσταντίνο Ηλία, Αρχοντία Μαρούλη, Αλίκη Μαρτίνη, Μαρία Ντανίκα, Λυδία Σγουρίδη και Μαριλένα Φωτέλη για τη σπουδαία διάκριση.

Τους μαθητές καθοδήγησαν οι εκπαιδευτικοί Αντώνης Καναβούρας, Παύλος Μαυρόγιαννης, Χρηστίνα Πλακούτση και Μιλτιάδης Σγουρίδης.epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Βραβείο για το Αρσάκειο Λύκειο σε διαγωνισμό του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών του Harvard
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 2652108550033989261
Σχόλια
item