Γιάννενα: Ανοίγει η Πινακοθήκη Αβέρωφ με πρόσβαση και για ΑμεΑ Πηγή: epirusnow.gr Γιάννενα: Ανοίγει η Πινακοθήκη Αβέρωφ με πρόσβαση και για ΑμεΑ Πηγή: epirusnow.gr | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Ανοίγει η Πινακοθήκη Αβέρωφ με πρόσβαση και για ΑμεΑ Πηγή: epirusnow.gr

Ύστερα από τριάντα και πλέον χρόνια λειτουργίας, η Πινακοθήκη Αβέρωφ αλλάζει πρόσωπο και εκπληρώνει μια πάγια επιθυμία της. 

Με την πολύτιμη δωρεά του κοινωφελούς Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), η Πινακοθήκη Αβέρωφ ολοκλήρωσε όλα τα απαραίτητα έργα ανακατασκευής, ώστε να μπορεί να υποδέχεται στους χώρους της άτομα με αναπηρία και εμποδιζόμενα άτομα. 

Τα έργα ανακατασκευής ξεκίνησαν το περασμένο Φθινόπωρο και ολοκληρώθηκαν το Φεβρουάριο 2021. Δημιουργήθηκε εξωτερικό αναβατόριο, καθώς και εξωτερική ράμπα που οδηγεί στη νέα είσοδο της Πινακοθήκης. 

Επίσης κατασκευάστηκε εσωτερική ράμπα και ανελκυστήρας τριών στάσεων για την επικοινωνία μεταξύ των ορόφων του Μουσείου, ενώ αντικαταστάθηκαν τα εσωτερικά κιγκλιδώματα με υαλοπετάσματα και δημιουργήθηκε WC για άτομα με αναπηρία. 

Με την επαναλειτουργία των μουσείων από την Παρασκευή 14 Μαΐου, η Πινακοθήκη θα μπορεί να υποδέχεται στους χώρους της όλες τις ομάδες πληθυσμού, χωρίς αποκλεισμούς, παρέχοντας σε όλους την πρόσβαση, την ενσωμάτωση και την εκπαίδευση στο χώρο των μουσείων. 

Το Ίδρυμα Ε. Αβέρωφ-Τοσίτσα εκφράζει τις ειλικρινείς και θερμές ευχαριστίες του προς το ΙΣΝ για την δωρεά, η οποία θα επιτρέψει στην Πινακοθήκη Αβέρωφ να συνεχίσει να επιτελεί απρόσκοπτα το ρόλο της ως ίδρυμα κοινωνικής προσφοράς στην σύγχρονη εποχή.


epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Ανοίγει η Πινακοθήκη Αβέρωφ με πρόσβαση και για ΑμεΑ Πηγή: epirusnow.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 7133483580608349699
Σχόλια
item