Θεσπρωτία: Καθαρισμός του Λιμένα Σαγιάδας από την ΕΛΟΠΥ

Είναι η τρίτη κατά σειρά δράση καθαρισμού βυθού από την Οργάνωση

Η Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ) πραγματοποίησε την Τρίτη 25 Μαΐου 2021 τον τρίτο κατά σειρά εθελοντικό καθαρισμό βυθού, αυτή τη φορά στο γραφικό λιμάνι της Σαγιάδας, στο δυτικότερο σημείο της Ηπειρωτικής Ελλάδας.

Η δράση έλαβε χώρα σε συνεργασία με τον Δήμο Φιλιατών, την καταδυτική εταιρεία Marinetech Underwater και με την ενεργή συμμετοχή εθελοντών από τις τοπικές μονάδες ιχθυοκαλλιέργειας - μέλη της ΕΛΟΠΥ, έχοντας πάντα ως γνώμονα τη διατήρηση, τη βελτίωση και την προστασία της θαλάσσιας ζωής και βιοποικιλότητας, αλλά και την ανάδειξη της περιοχής ως τουριστικό προορισμό.

Στη δράση παρευρέθηκαν από τον Δήμο Φιλιατών, οι αντιδήμαρχοι,Τσότσης Δημήτρης και Μιχάλης Πανταζάκος, και ο Λιμενάρχης Σαγιάδας Κώστας Ντάκουρης. Από την ΕΛΟΠΥ, συντονιστής του έργου ήταν ο κ. Χαράλαμπος Κοντονάσιος, ενώ παρευρέθηκαν ο Γενικός Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΟΠΥ, Ιωάννης Χεκίμογλου, η Διευθύντρια Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας, Ισμήνη Μπογδάνου και άλλα στελέχη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΕΛΟΠΥ έχει πραγματοποιήσει μέσα σε διάστημα δύο μηνών και άλλους δύο καθαρισμούς βυθού στο λιμάνι του Αγίου Θωμά, στην Πρέβεζα και στη Βόνιτσα. 

Οι δράσεις αυτές αποτελούν μέρος ενός ολοκληρωμένου προγράμματος Περιβαλλοντικής και Κοινωνικής ευθύνης από την ΕΛΟΠΥ και τα 23 Μέλη της, σε περιοχές όπου δραστηριοποιείται ο Κλάδος, με στόχο τόσο την προστασία του περιβάλλοντος όσο και τη στήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων.


epirusblog.gr
5 of 5
Θεσπρωτία: Καθαρισμός του Λιμένα Σαγιάδας από την ΕΛΟΠΥ
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 5464353438927219689
item