Τσιάρας: Πρόθεση να διπλασιαστεί η πραγματική έκτιση ποινής για τα ειδεχθή εγκλήματα

Πρόθεση να διπλασιαστεί ο ελάχιστος χρόνος πραγματικής έκτισης ποινής για τα σοβαρά εγκλήματα, δήλωσε ο Κώστας Τσιάρας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε ότι η πρόθεση τόσο της κυβέρνησης όσο και της επιτροπής παρακολούθησης ποινικού κώδικα είναι ο ελάχιστος χρόνος πραγματικής έκτισης ποινής για τα σοβαρά εγκλήματα, να διπλασιαστεί από τα 2/5 στα 4/5.

Ο κ. Τσιάρας υπογράμμισε ότι μέχρι τα μέσα του έτους, η κυβέρνηση θα είναι σε θέση να προτείνει τις αλλαγές τον Ποινικό Κώδικα ενώ σε ό,τι αφορά τις περιπτώσεις δραστών για ειδεχθή και αποτρόπαια εγκλήματα υπογράμμισε ότι έχει ήδη συζητηθεί μεταξύ των μελών της επιτροπής παρακολούθησης ποινικού κώδικα.

«Το ζήτημα έχει ήδη συζητηθεί μεταξύ των μελών της επιτροπής παρακολούθησης ποινικού κώδικα και υπάρχει πρόθεση αυστηροποίησης των ποινών ειδικά για τα ειδεχθή εγκλήματα, τα σεξουαλικά εγκλήματα όλα αυτά που έχουν απασχολήσει την κοινή γνώμη. 

Με τη νέα νομοθεσία όποιος καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη θα κάθεται περισσότερα χρόνια από σήμερα, θα υπάρξει μεγαλύτερος χρόνος πραγματικού εγκλεισμού» εξήγησε.

Παράλληλα, ο υπουργός Δικαιοσύνης σημείωσε ότι χρειάζεται μεγάλη προσοχή και στα σεξουαλική εγκλήματα κατά ανηλίκων καθώς, όπως είπε, είναι ένα τεράστιο θέμα που ανησυχεί όλο την κοινωνία. 

Αναφορικά με την ταχύτητα απονομής της δικαιοσύνης, ο κ. Τσιάρας τόνισε ότι αφενός πρέπει να γίνουν αλλαγές στο πλαίσιο των διαδικασιών για την απλούστευσή τους και αφετέρου χρειάζεται στελέχωση ο χώρος των δικαστικών υπαλλήλων με επιτυχόντες μέσω ΑΣΕΠ.

Τέλος, μιλώντας για το νόμο για τη συνεπιμέλεια έκανε λόγο για τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα και απέδωσε τις αντιδράσεις κομμάτων της αντιπολίτευσης σε μικροκομματικές σκοπιμότητες.
Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/politiki/tsiaras-diplasiastei-ektisi-poinis-egklimata
epirusblog.gr
5 of 5
Τσιάρας: Πρόθεση να διπλασιαστεί η πραγματική έκτιση ποινής για τα ειδεχθή εγκλήματα
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 967784043910261245
item