«Λίφτινγκ» στη ρύθμιση των κορωνο-χρεών εξετάζει η κυβέρνηση «Λίφτινγκ» στη ρύθμιση των κορωνο-χρεών εξετάζει η κυβέρνηση | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

«Λίφτινγκ» στη ρύθμιση των κορωνο-χρεών εξετάζει η κυβέρνηση

Περαιτέρω βελτιώσεις στην ρύθμιση χρεών ύψους 2 δισ. ευρώ που αφήνει πίσω της πανδημίας εξετάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Το θέμα της ρύθμισης των κορωνο-οφειλών (και την όποια διαγραφή τους) θα εξεταστεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο όπως άφησε να εννοηθεί ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας στον Ρ/Σ Παραπολιτικά FM. 

Με Το μόνο που έχει ανακοινωθεί μέχρι σήμερα είναι η ρύθμισης των κορωνο-χρεών με 24-48 δόσεις που αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή το 2022 και αφορά τις οφειλές 2 δισ. ευρω από ΦΠΑ, ρυθμίσεις, κλπ που έχουν ανασταλεί.

Αδιευκρίνιστο παραμένει για την εάν θα υπάρξουν βελτιώσεις στην ρύθμιση που έχει ήδη ανακοινωθεί ή θα υπάρξει μια νέα προκειμένου να συμπεριληφθούν και άλλες οφειλές που δημιουργήθηκαν εν μέσω της πανδημίας όπως ο ΕΝΦΙΑ και ο φόρος εισοδήματος που δεν καλύπτονται από την ειδική κορωνο-ρύθμιση των 24 – 48 δόσεων.

Σύμφωνα με τον ίδιο παράγοντα, μέσα στο καλοκαίρι το υπουργείο Οικονομικών θα ανακοινώσει τις νέες αντικειμενικές αξίες των ακινήτων ώστε να ισχύσουν από τις αρχές του 2022 και στο μεσοδιάστημα να γίνουν οι αναγκαίες προσαρμογές στον ΕΝΦΙΑ. 

Δηλαδή οι νέες αντικειμενικές τιμές θα οριστικοποιηθούν μέσα στο προσεχές διάστημα αλλά θα τεθούν σε εφαρμογή από την 1/1/2022 κάτι που σημαίνει ότι ο φετινός ΕΝΦΙΑ θα είναι ίδιος με τον περυσινό.

Εντός των επομένων εβδομάδων ενεργοποιούνται τα μέτρα κάλυψης παγίων δαπανών μέσω πιστωτικών φόρων και εισφορών όπως και η ενεργοποίηση πιστωτικών σημειωμάτων για τους λήπτες ενισχύσεων στο πλαίσιο των τριών πρώτων κύκλων επιστρεπτέας προκαταβολής οι οποίοι θα επιλέξουν έξτρα ρευστότητα έως το τέλος του έτους αντί για «κούρεμα» οφειλών έως και 50%.
epirusblog.gr
5 of 5
«Λίφτινγκ» στη ρύθμιση των κορωνο-χρεών εξετάζει η κυβέρνηση
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 5874679348664125494
Σχόλια
item