«Όταν χάνεις τη μαμά σου, χάνεις ένα κομμάτι του εαυτού σου»

Δεν υπάρχει πιο ιερός δεσμός από αυτόν της μητέρας με το παιδί της. Από τη στιγμή που θα γεννηθούμε πάντα θα είναι δίπλα μας να μας στηρίξουν και να μας προσφέρουν την πιο παρηγορητική αγκαλιά στον κόσμο. 

Όπως λέει και αυτή η μαμά το να χάνεις τη μητέρα σου, ισοδυναμεί με το να χάνεις κι ένα κομμάτι του εαυτού σου, και δεν το θεωρούμε καθόλου υπερβολή.

«Η μαμά μας είναι πολύ πιο δυνατή από απ' όσο πιστεύουμε. Δέχεται όλες τις ανησυχίες και κακές πλευρές του εαυτούς μας χωρίς δεύτερη σκέψη και μας αγαπάει ανεξάρτητα από το πώς της φερόμαστε ή πόσα λάθη κάνουμε.

Αυτό είναι που καθιστά τόσο ανύποφορη την απώλεια της μητέρας. Ανεξάρτητα από το πόσο χρονών είμαστε, τη χρειαζόμαστε, ειδικά όταν οι καιροί είναι δύσκολοι. Η αγάπη της δεν μπορεί να αντικατασταθεί ούτε να ξεχαστεί.

Χωρίς τη μαμά μας, η ζωή δεν είναι ίδια. Εμείς οι ίδιες δεν νιώθουμε το ίδιο.

Και όποιος έχει έρθει αντιμέτωπος με τον θάνατο του ανθρώπου που τον έφερε στη ζωή, ξέρει πόσο μεγάλο είναι το κενό που αφήνει πίσω της αυτή η απώλεια. Από την πρώτη στιγμή η μητέρα είναι δίπλα στο παιδί της και του μαθαίνει όλα όσα θα χρειαστεί στη ζωή του. Πώς, λοιπόν, θα παραμείνεις ίδια όταν την χάσεις;

Γι' αυτό όταν έρθει εκείνη η δυσβάσταχτη στιγμή, θα χρειαστεί να κάνεις ένα διάλειμμα... Πρέπει να αφιερώσεις χρόνο στον εαυτό σου για να αντιμετωπίσεις τα δύσκολα συναισθήματα που θα βγουν στην επιφάνεια και με τον καιρό να τα θεραπεύσεις. Οφείλεις να τα κοιτάξεις κατάματα, διαφορετικά θα υποφέρεις στο μέλλον.

Η μητέρα σου σε αγαπούσε και ήθελε μόνο την ευτυχία σου!

Μπορεί να είναι δελεαστικό να κουλουριαστείς στο κρεβάτι σου και να μην θέλεις να σηκωθείς. Μπορεί να αισθανθείς απόγνωση και να φοβηθείς ότι δεν θα χαρείς ξανά στη ζωή σου. 

Όλα αυτά είναι κατανοητά, όμως, θυμήσου αυτό: η μητέρα σου πέρασε όλη της τη ζωή προσπαθώντας να βεβαιωθεί ότι θα είσαι υγιής και ευτυχισμένη. Δεν θα ήθελε με τίποτα να βυθιστείς στη θλίψη και τη δυστυχία.  

Αντ 'αυτού, θα ήθελε να την κρατήσεις ζωντανή στην καρδιά σου και να ζήσεις μια ουσιαστική και γεμάτη χαρά ζωή. Ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσεις την ατέρμονη αγάπη της μητέρας σου είναι να είσαι χαρούμενη.

Κάνε τα πράγματα που ξέρεις ότι θα έκαναν τη μαμά σου περήφανη και πες ευχαριστώ για την ζωή που σου χάρισε.

Μπορεί να έχει φύγει, αλλά ζει μέσα σου. Μην το ξεχνάς ποτέ αυτό.»

Πηγή: tiffytaffy.com

epirusblog.gr
5 of 5
«Όταν χάνεις τη μαμά σου, χάνεις ένα κομμάτι του εαυτού σου»
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 4758251083335034842
item