Σε ασθενείς του «Σωτηρία» θα δοκιμαστεί το ισραηλινό φάρμακο κατά του κορονοϊού

Την ώρα που οι εμβολιασμοί συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς ανά την επικράτεια, οι Ισραηλινοί επιχειρούν να ολοκληρώσουν τις κλινικές δοκιμές για την παραγωγή φαρμάκου κατά της Covid – 19, που φιλοδοξεί να βάλει σταδιακά τέλος στην πανδημία που ταλανίζει την ανθρωπότητα από τις αρχές του προηγούμενου έτους.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ελληνική φαρμακοβιομηχανία έχει εκδηλώσει έντονο ενδιαφέρον προκειμένου να αναλάβει εκείνη την παραγωγή του συγκεκριμένου σκευάσματος εάν κριθεί επιτυχημένο, από τη στιγμή που ούτως ή άλλως η χώρα μας έχει επιλεγεί από τους Ισραηλινούς, προκειμένου να γίνουν εδώ οι σχετικές μελέτες.

Σε περίπου δύο μήνες από σήμερα θα γνωρίζουμε εάν το Ισραήλ θα επιλέξει εκτός από το στάδιο των δοκιμών που θα πραγματοποιήσει στην Ελλάδα, να συνάψει και επιχειρηματική συμφωνία με κάποια ή κάποιες από τις ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες για την παραγωγή του φαρμάκου στο έδαφός μας.

Ούτως ή άλλως πάντως, μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα θα ξεκινήσουν οι κλινικές δοκιμές του φαρμάκου σε περίπου 90 ασθενείς του κορονοϊού που νοσηλεύονται σε μεγάλα νοσηλευτικά ιδρύματα της Αθήνας. 

Το πρώτο που έχει επιλεγεί γι’ αυτή την έρευνα είναι το Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία» που έχει μετατραπεί εδώ και καιρό σε νοσοκομείο Covid. Άτομα που νοσηλεύονται σε αυτό και κινδυνεύουν να χάσουν τη ζωή τους θα λάβουν το σκεύασμα ούτως ώστε να διαπιστωθεί σε ευρύτερη κλίμακα ότι λειτουργεί.

epirusblog.gr
5 of 5
Σε ασθενείς του «Σωτηρία» θα δοκιμαστεί το ισραηλινό φάρμακο κατά του κορονοϊού
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 1805844031983693593
item