Γιάννενα: Η επιστροφή των φοιτητών έφερε αύξηση των δρομολογίων

Σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και τον δήμο Ιωαννιτών βρίσκεται το Αστικό ΚΤΕΛ Ιωαννίνων, προκειμένου να εξυπηρετηθούν με ασφάλεια αλλά και οικονομία οι φοιτητές, σε ό,τι αφορά τις μετακινήσεις τους στην πανεπιστημιούπολη.

Τις τελευταίες ημέρες, με την επανέναρξη των πρακτικών και κλινικών για ένα μεγάλο μέρος των φοιτητών του πανεπιστημίου Ιωαννίνων, χιλιάδες έχουν επιστρέψει στην πόλη, που σημαίνει ότι οι ανάγκες για την μεταφορά τους είναι αυξημένες, με δεδομένες τις πρόσθετες δυσκολίες που έχει επιφέρει η πανδημία.

Ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων Στέφανος Μουστακλής διαβεβαίωσε πως τα δρομολόγια από και προς το πανεπιστήμιο έχουν αυξηθεί, με δεδομένη την επιστροφή των φοιτητών, ενώ τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα, με τακτικές απολυμάνσεις στα οχήματα και με τη διενέργεια τεστ αυτοδιάγνωσης από τους οδηγούς, δύο φορές την εβδομάδα, όπως προβλέπεται. «Θέλω να πιστεύω ότι από αύριο θα ξεκινήσουμε και θα υποδεχθούμε τους φοιτητές με ασφάλεια, γιατί η πόλη τους έχει ανάγκη», σημείωσε.

Ταυτόχρονα, συνεργασία υπάρχει και για το θέμα της εκπτωτικής κάρτας των φοιτητών, με τη συμφωνία μεταξύ του δήμου και του Αστικού ΚΤΕΛ να βρίσκεται σε ισχύ μέχρι τον Αύγουστο, ωστόσο αναμένεται να συνεχιστεί και τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά.

«Νομίζω φέτος ότι υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη λόγω της κρίσης και για τους φοιτητές και για εμάς. Οι πρώτες συναντήσεις έχουν γίνει και πιστεύω ότι ο δήμος θα αγκαλιάσει το πρόβλημα των φοιτητών, όπως και πέρυσι, και θα έχουμε την επιδότηση», σημείωσε ο κ. Μουστακλής.

Μάλιστα, όπως ανέφερε αν και η συμφωνία προέβλεπε την εκπτωτική κάρτα για τους εστιακούς φοιτητές, βλέποντας τη μεγάλη ζήτηση, το ίδιο το Αστικό ΚΤΕΛ κάλυψε την έκπτωση για περισσότερους φοιτητές. 

Ζητούμενο είναι οι διαδικασίες να ξεκινήσουν άμεσα, ώστε οι φοιτητές να επωφεληθούν από την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς μέχρι και την λήξη της.

Πηγή: agon.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Η επιστροφή των φοιτητών έφερε αύξηση των δρομολογίων
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 5373058225649862279
item