Αυτά είναι τα βασικά χαρακτηριστικά των γυναικών με αυτοπεποίθηση Αυτά είναι τα βασικά χαρακτηριστικά των γυναικών με αυτοπεποίθηση | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Αυτά είναι τα βασικά χαρακτηριστικά των γυναικών με αυτοπεποίθηση

Η αυτοπεποίθηση μπορεί κατά κάποιο τρόπο να είναι μια ιδιότητα που κατακτάται αργά μέσα στα χρόνια. Παρόλα αυτά πρόκειται για κάτι που είναι ταυτόχρονα έμφυτο, αλλά φυσικά και μπορείς να “εκπαιδευτείς” πάνω σε αυτό.

Δείτε παρακάτω μερικές συνήθειες που έχουν οι γυναίκες με αυτοπεποίθηση.

Τους αρέσουν οι προκλήσεις

Ο φόβος της αποτυχίας αποτρέπει πολλούς ανθρώπους από το να πάρουν ρίσκα. Όχι όμως τις γυναίκες με αυτοπεποίθηση. Αντιθέτως, αποζητούν τις προκλήσεις και βλέπουν τις “αποτυχίες” ως μαθήματα για να πάνε ένα βήμα παρακάτω. 

Αυτές οι γυναίκες συλλέγουν εμπειρίες, αποτυχίες και λάθη, είναι “ανοιχτές” σε καινούργιες ιδέες και ψάχνουν συνέχεια τρόπους να μάθουν νέα πράγματα. Δεν φοβούνται να βγουν έξω από τα νερά τους, είτε με το να αλλάζουν καριέρα είτε με το να επενδύουν χρόνο και χρήματα σε καινούργιες ασχολίες. Ζουν για τις προκλήσεις.

Δε συγκρίνονται με τους άλλους

Τα social media πλέον είναι κομμάτι της καθημερινότητάς μας, κάτι που κάνει εύκολο το να ξέρουμε ό,τι κι αν κάνει κάποιος. Χρειάζεται μόνο ένα screenshot και μπορείς στο λεπτό να μοιραστείς με τους φίλους σου κάθε λεπτομέρεια. 

Αν και εύκολα μπορείς να συγκρίνεις τον εαυτό σου με τις επιτυχίες και τις αποφάσεις των άλλων, οι γυναίκες με αυτοπεποίθηση αποφεύγουν τις τοξικές αυτές αποφάσεις. Εκμεταλλεύονται τα social media για να επικοινωνούν και οι 'άλλοι' απλά αποτελούν πηγή έμπνευσης.

Έχουν πρόγραμμα

Οι γυναίκες με αυτοπεποίθηση δεν έχουν μόνο στόχους, έχουν και τους τρόπους για να τους καταφέρουν. Επίσης, δεν περιμένουν την κατάλληλη στιγμή για να τους πραγματοποιήσουν. Αυτές οι γυναίκες ξέρουν και έχουν τον έλεγχο των πράξεών τους. Από το μηνιαίο budget μέχρι και τον χρόνο που χρειάζεται να ξεκλέψουν από την καθημερινότητα. Κάνουν συνέχεια προσπάθειες για να γίνουν καλύτερες και να φέρουν την τύχη στο δρόμο τους.

Επικοινωνούν με αποτελεσματικότητα

Η δυνατότητα του να επικοινωνείς με αποτελεσματικότητα είναι κάτι που χρειάζεται σε κάθε τομέα της δουλειάς και μη. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι γυναίκες με αυτοπεποίθηση. Προσαρμόζονται εύκολα και μπορούν να ανοίξουν συζήτηση πάνω σε διάφορα θέματα, χάρη στις γνώσεις τους. Το να μιλάς μαζί τους είναι μία απόλαυση και η θετική στάση του σώματός τους το κάνει αρκετά εύκολο. Είτε παρουσιάζουν κάτι σε ένα επαγγελματικό meeting είτε μιλούν ανοιχτά για τα συναισθήματά τους, οι γύρω τους μπορούν εύκολα να τις καταλάβουν και να θέλουν να τις ακούσουν.

Κάνουν ερωτήσεις

Ένα πράγμα που δεν μπορούν να δεχτούν οι γυναίκες αυτές, είναι το να κάνουν κάτι επειδή απλά τους ζητήθηκε. Δεν φοβούνται να είναι ο εαυτός τους και μάχονται για τα πιστεύω τους. Είναι γεννημένες αρχηγοί. Δεν φοβούνται να ρωτήσουν και προσπαθούν να καταλάβουν καλύτερα τι πρόκειται να κάνουν. Επιπλέον, δεν συμβιβάζονται με στερεότυπα, δεν φοβούνται να είναι μόνες τους και αυτό είναι το δυνατό τους σημείο.

epirusblog.gr
5 of 5
Αυτά είναι τα βασικά χαρακτηριστικά των γυναικών με αυτοπεποίθηση
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 3332979806297902878
Σχόλια
item