Γιάννενα: Αθ. Κωνσταντινίδης - Μείωση ασθενών αλλά και χρόνου νοσηλείας στο Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων Γιάννενα: Αθ. Κωνσταντινίδης - Μείωση ασθενών αλλά και χρόνου νοσηλείας στο Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Αθ. Κωνσταντινίδης - Μείωση ασθενών αλλά και χρόνου νοσηλείας στο Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων

Για μικρή μείωση των εισαγωγών αλλά και του χρόνου νοσηλείας των ασθενών στο νοσοκομείο μίλησε στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ Ηπείρου ο καθηγητής πνευμονολογίας Αθανάσιος Κωνσταντινίδης.

Τόνισε ότι αυτό το διάστημα στο Πανεπιστημιακό, που είναι το νοσοκομείο αναφοράς για κορονοϊό, νοσηλεύονται 35 ασθενείς στις μονάδες Λοιμωδών και άλλοι 12 στην Εντατική, στην πλειοψηφία τους νέοι σε ηλικία.

Ο κ. Κωνσταντινίδης είπε ότι μολονότι υπάρχουν και χρησιμοποιούνται σχετικώς αποτελεσματικά φάρμακα το ποσοστό θνητότητας των ασθενών παραμένει υψηλό, καθώς οι μεταλλάξεις και δη η βρετανική που έχει επικρατήσει εκτός από μεταδοτική είναι και πιο επικίνδυνη. 

Τέλος, είπε ότι σύντομα θα υπάρξουν αποτελεσματικότερα και περισσότερα φάρμακα, αλλά επί του παρόντος απάντηση δίνουν τα εμβόλια και τα μέτρα ατομικής προστασίας.

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Αθ. Κωνσταντινίδης - Μείωση ασθενών αλλά και χρόνου νοσηλείας στο Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 5533242656936237476
Σχόλια
item