Θεσπρωτία: Οι εργαζόμενοι τίμησαν την εργατική Πρωτομαγιά διεκδικώντας τα δικαιώματά τους Θεσπρωτία: Οι εργαζόμενοι τίμησαν την εργατική Πρωτομαγιά διεκδικώντας τα δικαιώματά τους | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Θεσπρωτία: Οι εργαζόμενοι τίμησαν την εργατική Πρωτομαγιά διεκδικώντας τα δικαιώματά τους

Απεργιακή κινητοποίηση για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς με συγκέντρωση στις 10 π.μ. στην πλατεία Δημαρχείου στην Ηγουμενίτσα πραγματοποίησαν την Πέμπτη 6 Μαΐου  το Εργατικό Κέντρο, η ΑΔΕΔΥ, το ΠΑΜΕ, ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ, σωματεία και τοπικές οργανώσεις κομμάτων.

Όπως τονίστηκε η απάντηση είναι αγωνιστική "στις εξαγγελίες της για την επιβολή της 10ωρης εργασίας, την κατάργηση της αμοιβής των υπερωριών, για τη διεύρυνση της ευελιξίας στις εργασιακές σχέσεις και την «διευθέτηση του χρόνου εργασίας», τις ατομικές συμβάσεις εργασίας, τη σύνδεση του μισθού με την «απόδοση» στο δημόσιο, την προώθηση της εργοδοτικής και κρατικής παρέμβασης στη συνδικαλιστική οργάνωση των εργαζομένων, για το χτύπημα βασικών συνδικαλιστικών δικαιωμάτων".

Να σημειωθεί ότι την Τετάρτη 5 Απριλίου το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας, στο πλαίσιο της  προετοιμασίας της πρωτομαγιάτικης απεργιακής συγκέντρωσης, που έγινε με επιτυχία, διοργάνωσε  εκδήλωση στον κεντρικό κόμβο εισόδου της Ηγουμενίτσας, μπροστά στο κτίριο της περιφερειακής ενότητας της Θεσπρωτίας.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Οι τοπικές οργανώσεις Ηγουμενίτσας του ΚΚΕ(μ-λ), της ΑΝΤΑΡΥΣΑ και του Μ-Λ ΚΚΕ κατήγγειλαν φασιστική επίθεση "ενάντια σε πανό και ταμπλό αριστερών οργανώσεων και σωματείων, που καλούσαν στην απεργιακή συγκέντρωση της Πέμπτης 6 Μάη για να τιμηθεί η Εργατική Πρωτομαγιά στην Ηγουμενίτσα".

epirusblog.gr
5 of 5
Θεσπρωτία: Οι εργαζόμενοι τίμησαν την εργατική Πρωτομαγιά διεκδικώντας τα δικαιώματά τους
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 2039881986232468307
Σχόλια
item