Καύσωνας: Δείτε πως θα διατηρηθεί δροσερό το σπίτι αν δεν έχετε κλιματιστικό Καύσωνας: Δείτε πως θα διατηρηθεί δροσερό το σπίτι αν δεν έχετε κλιματιστικό | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Καύσωνας: Δείτε πως θα διατηρηθεί δροσερό το σπίτι αν δεν έχετε κλιματιστικό

Βρισκόμαστε μια «ανάσα» μακριά από τον Ιούνιο και ήδη οι υψηλές θερμοκρασίες έχουν κάνει την εμφάνισή τους. Ωστόσο, όταν το σπίτι δεν έχει κλιματιστικό, οι μέρες με καύσωνα γίνονται ανυπόφορες. 

Δείτε παρακάτω κάποια tips για δροσερό σπίτι, χωρίς κλιματισμό:

Περιορίστε την χρήση του φούρνου

Ενδεχομένως, να σας ακούγεται λίγο περίεργο αλλά ο αναμμένος φούρνος της ηλεκτρικής κουζίνας δίνει επιπλέον ζέστη. Τις ημέρες που έχει καύσωνα, περιορίστε την χρήση του όσο μπορείτε, επιλέγοντας άλλους τρόπους μαγειρέματος.

Καλοκαιρινό κάλυμμα στον καναπέ

Αν ο καναπές σας είναι δερμάτινος, θα έχετε παρατηρήσει πως όταν έχει ζέστη, γίνεστε μούσκεμα στον ιδρώτα. 

Και όχι μόνο με τον δερμάτινο, αλλά και με τον καναπέ που έχει σουέντ ύφασμα. Σε αυτή, λοιπόν, την περίπτωση ρίξτε στον καναπέ ή στην πολυθρόνα ένα δροσερό καλοκαιρινό κάλυμμα ή ύφασμα, ακόμη και σεντόνι.

Κλειστά παντζούρια

Από τους πιο γνωστούς τρόπους για να κρατάτε έξω από το σπίτι τη ζέστη είναι να έχετε κλειστά τα παντζούρια. Ειδικά, τις ώρες που «χτυπάει» ο ήλιος.

Βρεγμένο σεντόνι

Τις ημέρες του καύσωνα δεν κοιτάμε… ομορφιά και ταιριάσματα στο σπίτι. Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα κι ένα βρεγμένο σεντόνι θα σας δροσίσει αρκετά. Τι κάνετε; Παίρνετε ένα σεντόνι, το βρέχετε και το κρεμάτε στη μπαλκονόπορτα. Το αεράκι που έρχεται απ’ έξω, θα πέφτει πάνω στο βρεγμένο σεντόνι και θα δροσίζει τον χώρο σας.

epirusblog.gr
5 of 5
Καύσωνας: Δείτε πως θα διατηρηθεί δροσερό το σπίτι αν δεν έχετε κλιματιστικό
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 4039529086902443688
Σχόλια
item