Θεσπρωτία: Ολοκληρώθηκε το πρώτο διαδικτυακό σεμινάριο του Προγράμματος Αγωγής Υγείας για Παιδιά με θέμα «Ατυχήματα» από το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας

Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας «ΕΔΔΥΠΠΥ» διοργάνωσαν την Τρίτη 11 Μαΐου, το πρώτο διαδικτυακό σεμινάριο του προγράμματος «Αγωγή Υγείας για Παιδιά», που τέθηκε  υπό την Aιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Η πρώτη διαδικτυακή παρουσίαση είχε ως θέμα τα «ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ» και πραγματοποιήθηκε με την επιστημονική υποστήριξη του κ. Αναστάσιου Χατζή, Παιδιάτρου-Εντατικολόγου, τ. Συντονιστή-Διευθυντή ΜΕΘ Νοσοκομείου Παίδων Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ και μέλος ΔΣ Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκάλεσε η ιστορική αναφορά στους Δήμους της Ηπείρου από τον κ. Χατζή λόγω της καταγωγής του. 

Επιπλέον, στο τέλος της παρουσίασης αναπτύχθηκε συζήτηση ανάμεσα στον ομιλητή κ. Χατζή και στους συμμετέχοντες, μετά από ερωτήματα και απορίες που του τέθηκαν σχετικά με ατυχήματα που συμβαίνουν στα παιδιά και τους τρόπους αντιμετώπισής τους.

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης στο χαιρετισμό του ευχαρίστησε τον ομιλητή κ. Χατζή, συνεχάρη τους Δήμους για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα Αγωγής Υγείας για Παιδιά και δήλωσε: «Τα ατυχήματα αποτελούν τη βασικότερη νόσο στην παιδική ηλικία. 

Είναι γεγονός πως τα παιδιά αλλά και οι έφηβοι είναι εκτεθειμένοι σε κινδύνους, σε χώρους που ζουν και δραστηριοποιούνται καθημερινά, όπως το σπίτι και το σχολείο. 

Επιπλέον οι κίνδυνοι όπως οι πτώσεις,  τα εγκαύματα  αλλά και οι δηλητηριάσεις απειλούν την υγεία και τη ζωή των μικρών παιδιών. 

Στόχος μας ως Δίκτυο είναι η έγκυρη ενημέρωση για την προαγωγή υγείας όλων των πολιτών αλλά κυρίως των παιδιών, μέσω των εκπαιδευτικών και των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων όλης της χώρας, σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας  και Αντιπρόεδρος Β’ του ΕΔΔΥΠΠΥ κ. Ιωάννης Λώλος δήλωσε: «Χαιρετίζω την πρωτοβουλία του ΕΔΔΥΠΠΥ, στην οποία συμμετέχει ενεργά για ακόμη μία φορά το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας και που αφορά στο διαδικτυακό πρόγραμμα «Αγωγή Υγείας για παιδιά». 

Με αποκλειστικό στόχο τη διαμόρφωση ενός καλύτερου αύριο, δίνουμε την πρέπουσα σημασία και απλώνουμε ένα δίχτυ προστασίας στα παιδιά μας, που αποτελούν και το μέλλον της κάθε κοινωνίας. Θερμές ευχαριστίες στον εξαιρετικό ομιλητή και διακεκριμένο επιστήμονα κ. Χατζή για τις πολύτιμες γνώσεις που μας προσέφερε».

Επιπλέον στη διαδικτυακή δράση συμμετείχε και η Γενική Διευθύντρια του ΕΔΔΥΠΠΥ κα Μαρία Αϊδίνη η οποία τόνισε ότι: «Το Δίκτυο συμβάλει με κάθε δυνατό μέσο στην πρόληψη και στην προαγωγή υγείας όλων των πολιτών μέσω των δράσεων του σε συνεργασία με τους ΟΤΑ-μέλη του, ιδιαίτερα εν καιρώ πανδημίας. 

Το πρόγραμμα Αγωγή Υγείας για Παιδιά έχει ως στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση γονέων και εκπαιδευτικών σε θέματα που αφορούν σε κινδύνους υγείας των παιδιών και των εφήβων, όπως τα ατυχήματα».

Το επόμενο θέμα του προγράμματος «Αγωγής Υγείας για παιδιά» θα είναι οι «ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ» και θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο, μέσω της πλατφόρμας τηλεδιάσκεψης ZOOM.

 

epirusblog.gr
5 of 5
Θεσπρωτία: Ολοκληρώθηκε το πρώτο διαδικτυακό σεμινάριο του Προγράμματος Αγωγής Υγείας για Παιδιά με θέμα «Ατυχήματα» από το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 9141259776798682181
item