Γιάννενα: Σωματεία και φορείς τίμησαν την Πρωτομαγιά Γιάννενα: Σωματεία και φορείς τίμησαν την Πρωτομαγιά | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Σωματεία και φορείς τίμησαν την Πρωτομαγιά

Τη μνήμη των εργατών που έχασαν τη ζωή τους, από την ιστορική εξέγερση στο Σικάγο των ΗΠΑ, μέχρι τις μέρες μας, για τα δικαιώματα των εργαζόμενων.

τίμησαν το πρωί της Τρίτης, εκπρόσωποι φορέων, παρατάξεων και πρωτοβάθμιων σωματείων, που κατέθεσαν στεφάνια στο μνημείο Ηρώων Πολυτεχνείου, ανήμερα της 4ης Μαΐου, ημέρας στην οποία μεταφέρθηκε επισήμως από το υπουργείο και τη ΓΣΕΕ, ο εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς. 

Και στα Ιωάννινα, όπως σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα, ο εορτασμός θα γίνει σε δύο δόσεις, αφού το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων και το ΝΤ Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ έχουν προκηρύξει την απεργιακή εκδήλωση για την Πρωτομαγιά για την Πέμπτη 6 Μαΐου.  

Στα μηνύματά τους, ο γραμματέας της ΝΕ Ιωαννίνων του ΚΙΝ.ΑΛ Άλκης Λάνταβος, ο επικεφαλής της παράταξης «Δημοκρατική Συνεργασία» στο ΔΣ του ΕΚΙ, Αναστ. Γκάρτζιος και ο Ιωάν. Ντάλλας, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζόμενων στις συνεταιριστικές επιχειρήσεις, αναφέρθηκαν τόσο στο μήνυμα του φετινού εορτασμού της Πρωτομαγιάς, όσο και στη διάσπαση που υπάρχει και μάλιστα φέτος με ιδιαίτερα μεγάλη ένταση στο εργατικό κίνημα. 

Πηγή: ele.gr

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Σωματεία και φορείς τίμησαν την Πρωτομαγιά
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 2287766251664435515
Σχόλια
item