Εκείνοι οι άντρες που έρχονται στη ζωή σου ως άγγελοι και καταλήγουν διάβολοι

και από πρίγκιπας κατέληξε βάτραχος.

Υπάρχουν κι εκείνοι οι άντρες που εμφανίζονται στο δρόμο της γυναίκας με αγγελικό πρόσωπο. Σύντομα, όμως, το πρόσωπο αποδεικνύεται προσωπείο κι αυτοί διάβολοι.

Όταν γνωρίζουν το ερωτικό τους θήραμα, εμφανίζουν προφίλ σοβαρό και χαρακτηριστικά που θα γοητεύσουν τη γυναίκα. Είναι τα «καλά και σοβαρά παιδιά που αναζητούν μια κοπέλα για σοβαρή σχέση».

Γίνονται εύκολα συμπαθείς και τραβούν το ενδιαφέρον της γυναίκας.
Την ιντριγκάρουν, την παρασύρουν εύκολα στο όμορφο παιχνίδι του φλερτ και της διεκδίκησης του αρσενικού. Είναι ομιλητικοί, δεν την φέρνουν ποτέ σε δύσκολη θέση, την κολακεύουν, πραγματοποιούν τις επιθυμίες της, γίνονται ρομαντικοί, τρυφεροί, περιποιητικοί. 

Εκμεταλλεύονται τη συναισθηματική της φύση και το γεγονός πως αρχίζει γρήγορα να αποκτά συναισθήματα ενώ ταυτόχρονα παίζουν με το μυαλό και την καρδιά της. Την κάνουν να τους ερωτευτεί, και μόλις σιγουρεύονται ότι το πέτυχαν, φεύγουν σαν κύριοι παίρνοντας μαζί τα λάφυρά τους.

Λένε εύκολα «Σ’ αγαπώ» μα δεν το εννοούν· αυτό δεν ονομάζεται αγάπη. Η αγάπη είναι μοίρασμα, δόσιμο και σεβασμός. Και τέτοιοι άνθρωποι προφανώς δεν έχουν μάθει να αγαπούν. Δεν μπορούν να αγαπήσουν. Είναι συναισθηματικά ανάπηροι.

Ξέρουν μόνο να παίρνουν και να φεύγουν, αφήνοντας τη γυναίκα καταρρακωμένη συναισθηματικά να αναρωτιέται τι πήγε στραβά, πώς ο άγγελος έγινε διάβολος και από πρίγκιπας κατέληξε βάτραχος.

Μπορεί να της πάρει καιρό να γιατρέψει τις πληγές, αλλά βρίσκει, αργά ή γρήγορα το κουράγιο να προχωρήσει μπροστά. Θωρακίζει τον εαυτό της και του υπόσχεται να μην πέσει ξανά στην παγίδα. Έχει μάθει, άλλωστε, από τα λάθη της. Ξέρει να σηκώνεται και να προχωρά μπροστά.

Έχει μια αγάπη να ψάξει και δε θα σταματήσει μέχρι να τη βρει.

epirusblog.gr
5 of 5
Εκείνοι οι άντρες που έρχονται στη ζωή σου ως άγγελοι και καταλήγουν διάβολοι
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 5082086671821835508
item