Τουρκία: Δημοσκοπική κατρακύλα δίχως τέλος για τον Ερντογάν Τουρκία: Δημοσκοπική κατρακύλα δίχως τέλος για τον Ερντογάν | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Τουρκία: Δημοσκοπική κατρακύλα δίχως τέλος για τον Ερντογάν

Εξαιρετικά χαμηλά είναι τα ποσοστά του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας, του AKP, αλλά και του ίδιου του Ερντογάν με την δημοφιλία του να βρίσκεται στα τάρταρα.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα μηνιαίας έρευνας της γνωστής τουρκικής εταιρείας δημοσκοπήσεων METROPOLL για τις πολιτικές και κοινωνικές τάσεις της τουρκικής κοινής γνώμης για τον μήνα Απρίλιο, το κυβερνών κόμμα (ΑΚΡ) του Ερντογάν, παρουσιάζει εντυπωσιακή πτώση.

Στην ερώτηση αν γίνονταν εκλογές αυτή την Κυριακή ποιο κόμμα θα ψηφίζατε μόνο το 27,1% θα ψήφιζε το ΑΚΡ σε σχέση με τις εκλογές του 2018 οπότε το κόμμα του Ερντογάν είχε κερδίσει το 42,56%, όπως αναφέρει η ΕΡΤ.

Επίσης σύμφωνα, με την ίδια πηγή, τo 27% της τουρκικής κοινωνίας δεν μπορεί να καλύψει τις βασικές του ανάγκες όπως τροφή και στέγη.

Το 45,4% θεωρεί σωστή την εκστρατεία της αντιπολίτευσης που ζητά να μάθει «τι έγιναν τα 128 δις δολάρια που λείπουν από την Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας» ενώ απαιτεί να συναφθεί ειρήνη με το καθεστώς Άσαντ της Συρίας.


epirusblog.gr
5 of 5
Τουρκία: Δημοσκοπική κατρακύλα δίχως τέλος για τον Ερντογάν
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 7926480236380021056
Σχόλια
item