Καλογρίτσας σε προανακριτική: Ο Νίκος Παππάς κοιμόταν σπίτι μου -Είχα τις μετοχές του στο κανάλι

Τον ρόλο του στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών, ως «μπροστινού» στην προσπάθεια της τότε κυβέρνησης να ελέγξει τμήμα των ΜΜΕ, συνεχίζει να αποσαφηνίζει με την κατάθεσή του στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής, που διερευνά ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του Νίκου Παππά, ο Χρήστος Καλογρίτσας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μάρτυρας ανακάλεσε στη μνήμη του έγγραφο που περιέχει το «μοίρασμα» των ποσοστών του νέου καναλιού που επρόκειτο να δημιουργηθεί. «Είχα τις μετοχές τους! Τι μετοχές του Νίκου Παππά», δήλωσε.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο διάλογος στην επιτροπή ήταν ο εξής:

Καλογρίτσας: Επίσης σαν να θυμάμαι ένα χαρτί σαν να γράφει μέσα το μοίρασμα των ποσοστών του καναλιού. Με εμένα εξέχοντος. Ήμουν μπροστινός.

Μαρκόπουλος: Μπροστινός; Ποιων;

Καλογρίτσας: Είχα τις μετοχές τους.

Μαρκόπουλος: Είχατε πει ότι πολιτικά ήσασταν μπροστινός. Ότι τρέξατε πολιτικά το εγχείρημα του καναλιού.

Καλογρίτσας: Είχα τις μετοχές του Νίκου του Παππά.

Ο «κόκκινος εργολάβος» κατέθεσε επίσης ότι το περασμένο βράδυ «έβαλε τη μνήμη του να δουλέψει δυνατά» και θυμήθηκε την ύπαρξη και νέου SMS από τον Ν. Παππά που τον προτρέπει να αποτανθεί στον Λιανό της CCC.

«Χθες έβαλα τη μνήμη μου να δουλέψει δυνατά. Από τον ΣΥΡΙΖΑ με αμφισβήτησαν. Σαν να μου ήλθε χθες στον ύπνο ότι μπορεί να υπάρχει κι άλλο SMS του Νίκου το οποίο λέει "πηγαίνετε στον Τόνι Λιανό". Στη CCC. Η μνήμη μου είναι λίγο πεσμένη. Θα κοιτάξω να το βρω. Είμαι και κάπως κουρασμένος. Το λέω στην κυρία Τζάκρη», είπε.

Επίσης, ο κ. Καλογρίτσας αναφέρθηκε στις συναντήσεις Παππά με άλλους επιχειρηματίες-υποψήφιους για τηλεοπτικές άδειες. «Μας είδε όλους κατά τον ίδιο τρόπο. Άρα σημαίνει πως κοιμόταν και στα σπίτια όλων αυτών. Έτσι έκανε σε εμένα. 

Άρα υποθέτω τα ίδια έκανε με όλους. Εμένα ο Παππάς ήταν φίλος. Να ξεκαθαρίσει: έτσι με έβλεπε; Όπως τους άλλους; Ή είχαμε κάτι το διαφορετικό; Με είδε στο σπίτι του. Στο σπίτι μου. Στο γραφείο μου! Εκεί γνώρισε πολύ κόσμο. Εκεί υπάρχουν και άνθρωποι που έχουν παραμείνει. Για παράδειγμα μια Βουλγάρα καφετζού. Ερχόταν πίναμε καφέ», φέρεται να πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά την υπόθεση στο σύνολό της, ο μάρτυρας τη χώρισε σε επτά συνολικά φάσεις: Η πρώτη ξεκινά από το 2015 έως την έκδοση της εγγυητικής των 3 εκατ. ευρώ, η δεύτερη από την έκδοσή της και την απόκτηση της προσωρινής άδειας, η τρίτη από το διάστημα μετά τη δίωξή του και τη δολοφονία των χαρακτήρων της οικογένειάς του έως την εκδίωξη-διακοπή των σχέσεών του με τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Η τέταρτη και πέμπτη φάση, κατά τον μάρτυρα, αφορούν στην προσπάθεια των Αράβων να διεκδικήσουν τα χρήματα και να τον πάνε στα δικαστήρια, ενώ η έκτη την απόφαση τη δική του να μην προχωρήσει το θέμα και η τελευταία που αφορά όσα συμβαίνουν στον παρόντα χρόνο. 

«Από άρχοντας που ήμουν, καθώς είχα εκατοντάδες έργα να κάνω, σήμερα πρέπει να δουλέψω για να ζήσω όλο αυτόν τον κόσμο. Τα παιδιά μου που είναι άρρωστα. 

Μέχρι σήμερα δεν υπήρξα ποτέ υπεργολάβος. Ήμουν πάντα κύριος ανάδοχος έργων. Τώρα όταν πηγαίνω να ζητήσω καμία υπεργολαβία, μου λένε "επειδή είσαι αυτός που είσαι, πώς να σου δώσουμε έργα; Είσαι τοξικός". Αυτό το λένε και για τη σημερινή κυβέρνηση και για ενδεχόμενο αν ο ΣΥΡΙΖΑ έλθει στη εξουσία», επισήμανε.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ πάντως αμφισβήτησαν τα λεγόμενα του μάρτυρα και επικαλούμενοι υπεύθυνη δήλωση του Βλαδίμηρου Καλογρίτσα (που συμμετείχε στο διαγωνισμό) πως διαθέτει ο ίδιος τα 8 εκατ. ευρώ αντιπαρήλθαν του του επιχειρήματος ότι είναι μπροστινός.

Καλογρίτσας: Έχω έγγραφα που δείχνουν ότι ο Νίκος Παππάς προσδιορίζει τα ποσοστά που θα έχουν οι δύο πλευρές στο κανάλι.

Κελέτσης: Είναι ιδιόχειρο το σημεία του κ. Παππά;

Καλογρίτσας: Φαντάζομαι είναι sms

Τζάκρη: Εμείς κύριε Καλογρίτσα δεν φανταζόμαστε ότι έχουμε, έχουμε έγγραφα βέβαιης χρονολογίας και ανύποπτου χρόνου που έρχονται σε αντίθεση με αυτά που λέτε ότι ήσασταν μπροστινός. Έγγραφα που αποδεικνύουν την συμμετοχή της εταιρείας του γιους σας ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ και για όσα αντίθετα λέτε θέλω να σας υπενθυμίσω ότι ελέγχεστε και ποινικά.

Οι συναντήσεις στο Μαξίμου και το white Porscha

Κατά τη διαδικασία των ερωτήσεων των βουλευτών, ο μάρτυρας κλήθηκε να απαντήσει και για τις συναντήσεις στο Μαξίμου αλλά και για την περίφημη white Porscha, για την οποία εκτίμησε πως αποτελεί αραβικά έκφραση για απόφαση από «πολύ ψηλά»

Πλεύρης: Είχατε αναφέρει ότι σας ζητήσανε το όνομα σας και να μπείτε ως μπροστινός. Τον πρώτο λόγο τον είχατε εσείς ή οι αποφάσεις θα λαμβάνονταν από τρίτα πρόσωπα για το κανάλι;

Καλογρίτσας: Δάνεισα μόνο το όνομα μου. Δεν μπορούσα να δώσω τίποτα άλλο παρά μόνο αυτό. Στρατολογήθηκα

Πλεύρης: Τις αποφάσεις θα τις έπαιρνε ο Παππάς;

Καλογρίτσας: Μου τις έδινε ο Παππάς και τις εκτελούσα πειθήνια. Σαν στρατιώτης.

Πλεύρης: Μιλήσατε για ομάδα Παππά. Θυμάστε;

Καλογρίτσας: Στο γραφείο υπάρχουν στοιχεία τα οποία ενδεχομένως θα μπορούσα να βρω αργότερα. Δεν είχα σχέση με τος αποφάσεις. Εγώ έπαιρνα οδηγίες. Οι οδηγίες καμία φορά υπερέβαιναν τη σχέση την οποία είχαμε συμφωνήσει να έχουμε. Όταν όμως μου ζητούσαν μια στήριξη αφού μου υπόσχονταν διάφορα…το έκανα. Ήμουν απόλυτα πειθαρχημένος

Πλεύρης: Τις οδηγίες από ποιον τις παίρνατε;

Καλογρίτσας: Ο λίγων το «δια ταύτα» ήταν ο Παππάς. Υπήρχαν και άλλοι

Πλεύρης: Το Μαξίμου ήταν ενημερωμένο για τις κινήσεις Παππά;

Καλογρίτσας: Το δια ταύτα το έλεγε αυτός στο τέλος. Στο τέλος. Έλεγε «καπετάνιο» ή «Χρηστάκος» και μετά προχωρούσα.

Πλεύρης: Συζητήθηκε το θέμα της εγγυητικής; Τι οδηγίες πήρατε;

Καλογρίτσας: Αυτές που σας είπε ο Τομπρας (ότι υπάρχει αφανής εταιρία).

Πλεύρης: Δηλαδή ο Χούρι είχε συμφωνήσει με τον Παππά.

Καλογρίτσας: Μου είπε ο Παππάς όσα μου είχε πει ο Χούρι. Πήγα στο Πόρτο Χέλι να γνωρίσω τον συνέταιρο της ομάδας.

Πλεύρης: Θυμάστε να συναντηθήκατε ο Χούρι εσείς και ο Παππας; Έγινε συνάντηση στο Μαξίμου;

Καλογρίτσας: Στο Μαξίμου είχα πάει πολλές φορές. Συναντούσα κάποιους. Συνήθως ήταν ο Νίκος Παππάς. Τον συνάντησα πολλές φορές με δεκάδες τρίτους.

Πλεύρης: Εμένα με ενδιαφέρει για τις τηλεοπτικές άδειες.

Καλογρίτσας: Συναντήθηκα και γι’ αυτές.

Πλεύρης: Το White House τι σημαίνει;

Καλογρίτσας: Τη λέξη αυτή όντως την άκουσα. Την είπε ο Άραβας. Αυτό που κατάλαβα ήταν πως επρόκειτο για απόφαση από πολύ «ψηλά».

Πλεύρης: Το white poscha;

Καλογρίτσας: Μου είπαν πως αραβικά σήμαινε το «κορυφαίο», το «πρώτο».

Καλογριτσας: Ο Νικος μπορεί να έπαιρνε ομαδικές αποφάσεις από κάπου. Όμως η απόφαση του Νίκου ήταν εντολή.

«Ο Τσίπρας είναι θεσμός»

Πάντως σε ερώτηση του εισηγητή της ΝΔ για το αν έχει γίνει χρήση του ονόματος του τότε πρωθυπουργού ο μάρτυρας απάντησε πως πρόκειται για «θεσμό αλλιώτικο» και δεν θέλησε να εισέλθει σε λεπτομέρειες.

Πλεύρης: Είχε γίνει χρήση του ονόματος του τότε πρωθυπουργού;

Καλογρίτσας: Αφήστε τα αυτά. Σας παρακαλώ. Θυμάμαι κάποτε όταν παραπέμφθηκε ο Ανδρέας Παπανδρέου ο αείμνηστος Μητσοτάκης είχε πει κακώς τον παραπέμψατε. Ο πρωθυπουργός είναι θεσμός αλλιώτικος. Για μένα το Αλέξης - Χρήστος είναι φιλιά. Το πρωθυπουργός - Χρήστος είναι τιμή

Πλεύρης: Για τα 8 εκατ. ευρώ είχατε χρήματα στο λογαριασμό; Για την έκδοση της εγγυητικής χρησιμοποιήθηκαν τελικά τα 3 εκατ ευρώ της CC ή κάτι άλλο;

Καλογρίτσας: τα 3 της CCC.


epirusblog.gr
5 of 5
Καλογρίτσας σε προανακριτική: Ο Νίκος Παππάς κοιμόταν σπίτι μου -Είχα τις μετοχές του στο κανάλι
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 2243202683717361269
item