Θεσπρωτία: Παράσταση διαμαρτυρίας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου στην Ηγουμενίτσα από τον Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ  Ν.Θεσπρωτίας και οι εργαζόμενοι στις κοινωνικές δομές, προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας και κατέθεσαν ψήφισμα , σήμερα το πρωί 26/5/2021 στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου στην Ηγουμενίτσα.

Απαιτώντας από την κυβέρνηση να δώσει λύση με Νομοθετική ρύθμιση για μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με πλήρη μισθολογικά, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα , καθώς κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στις υπηρεσίες του Δήμου.

Οι εργαζόμενοι στις κοινωνικές δομές, μόνιμοι και συμβασιούχοι, σήκωσαν στις πλάτες τους όλο το βάρος της αντιμετώπισης των συνεπειών από τη 10ετή παρατεταμένη καπιταλιστική κρίση, ενώ τη περίοδο της πανδημίας ανέλαβαν καθοριστικό ρόλο, με αυξημένα καθήκοντα, συμβάλλοντας έμπρακτα τόσο στην προστασία των ευπαθών ομάδων, όσο και στον περιορισμό της διασποράς της νόσου από τον κορονοϊό covid - 19. 

Οι συνάδελφοι στο Βοήθεια στο Σπίτι, στα ΚΗΦΗ, στα ΚΔΑΠ, οι εργαζόμενοι των παιδικών σταθμών, οι σχολικές καθαρίστριες, οι εργαζόμενοι στα Κοινωνικά Παντοπωλεία & Κοινωνικά Φαρμακεία, Κέντρα Κοινότητας, αλλά και αυτοί που προσλήφθηκαν με συμβάσεις covid χωρίς πολλές φορές Μέσα και Μέτρα Ατομικής Προστασίας, καλέστηκαν να δουλέψουν σε αντίξοες συνθήκες βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία τους και των οικογενειών τους.

Την ίδια στιγμή κυβερνήσεις και δήμαρχοι, υλοποιώντας τις κατευθύνσεις της ΕΕ, γενίκευσαν τις ελαστικές μορφές εργασίας σε όλες τις κρίσιμες κοινωνικές δομές, τις άφησαν χωρίς επαρκές μόνιμο προσωπικό, αντιμέτωπες με αδιέξοδα, που έχουν τη ρίζα τους στην εμπορευματοποίηση της υγείας και της κοινωνικής προστασίας, που είναι ενταγμένες σ’ ένα συνεχώς υποβαθμισμένο σύστημα δημόσιας υγείας & πρόνοιας.

Σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ με το νομοσχέδιο που φέρνει στη βουλή, ακολουθώντας την περπατησιά των προηγούμενων κυβερνήσεων, πέρα από το τσάκισμα της Μόνιμης και Σταθερής δουλειάς έρχεται σήμερα να τσακίσει και το 8ώρο.

Το θέμα των συναδέλφων συμβασιούχων και το αίτημα για Μόνιμη και Σταθερή δουλειά μας αφορά όλους.


ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

• Την μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων στις κοινωνικές δομές των δήμων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, στους Παιδικούς Σταθμούς, στο Βοήθεια στο Σπίτι, στα ΚΔΑΠ, ΚΗΦΗ, Κοινωνικά Παντοπωλεία & Κοινωνικά Φαρμακεία, Κέντρα Κοινότητας, ΚΑΠΗ, Σχολικές Καθαρίστριες και των εργαζομένων που δουλεύουν με συμβάσεις covid.
• Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και ενίσχυση των κοινωνικών δομών με επιπλέον ειδικότητες, ιατρούς, φυσικοθεραπευτές, νοσηλευτές λογοθεραπευτές για τους παιδικούς σταθμούς και τα ΚΔΑΠ.
• Αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν σύστημα παροχής υπηρεσιών πρόνοιας, ενταγμένου στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας, στα πλαίσια της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.
• Να ενταχθούν στα Βαρέα & Ανθυγιεινά Επαγγέλματα οι ειδικότητες όλων των εργαζομένων που απασχολούνται στο Βοήθεια στο Σπίτι, στα ΚΗΦΗ καθώς και το προσωπικό καθαριότητας των ΚΔΑΠ.
• Να διασφαλιστούν όλοι οι ενδεδειγμένοι όροι που η επιστημονική κοινότητα έχει υποδείξει σε συνθήκες πανδημίας, για την προστασία της υγείας των εργαζομένων στις κοινωνικές δομές των δήμων. Χορήγηση όλων των απαιτούμενων μέσων ατομικής προστασίας. Πραγματοποίηση δωρεάν επαναλαμβανόμενων τεστ σε όλους τους εργαζόμενους σε εβδομαδιαία βάση και διενέργεια εμβολιασμού.
• Ενιαίο κανονιστικό πλαίσιο λειτουργίας για το Βοήθεια στο Σπίτι, με το οποίο θα καθορίζεται το είδος και η βαρύτητα των περιστατικών, όπως επίσης θα οριοθετούνται τα καθήκοντα των εργαζομένων ανάλογα με την ειδικότητά τους.

Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                               Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΥΦΑΝΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ                  ΜΑΛΑΓΚΑΡΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ


epirusblog.gr
5 of 5
Θεσπρωτία: Παράσταση διαμαρτυρίας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου στην Ηγουμενίτσα από τον Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 2935871371245826912
item