Γιάννενα: Προς δημοπράτηση ο μεγάλος δακτύλιος

Ανοίγει ο δρόμος για την υλοποίηση ενός μεγάλου και σημαντικού έργου για το λεκανοπέδιο Ιωαννίνων. 

Πρόκειται για τον δακτύλιο της πόλης των Ιωαννίνων (Κόμβος Πανηπειρωτικού Σταδίου- Κόμβος Βογιάνου) καθώς εγκρίθηκε η διακήρυξη από την Διαχειριστική Αρχή και στην αυριανή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής θα εγκριθούν τα τεύχη δημοπράτησης.

«Τώρα είναι η ώρα που πρέπει να τρέξουμε και θα τρέξουμε» ανέφερε σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ. 

Σημειώνεται ότι η δημοπράτηση του συγκεκριμένου έργου καθυστέρησε λόγω διακοπής εργασιών των δικαστηρίων λόγω της πανδημίας με αποτέλεσμα μόλις την προηγούμενη βδομάδα να οριστεί τιμή μονάδας για τις απαλλοτριώσεις. 

Ο μεγάλος δακτύλιος είναι ενταγμένος στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος» με προυπολογισμό 27,3 εκατομμύρια ευρώ. 

Το οδικό δίκτυο ξεκινά από τον ήδη κατασκευασμένο ισόπεδο κυκλικό κόμβο στην συμβολή της λεωφόρου Γεννηματά με την οδό Βογιάνου και καταλήγει στην συμβολή της οδού πρόσβασης προς το Πανηπειρωτικό Στάδιο. 

Έχει συνολικό μήκος 4.360,00 m περίπου. Στο οδικό δίκτυο, εκτός της αρτηρίας, περιλαμβάνονται παράπλευροι και κάθετοι οδοί, καθώς και επτά ισόπεδοι κυκλικοί κόμβοι, μέσω των οποίων διασφαλίζεται η ασφαλής σύνδεση και εξυπηρέτηση των παρόδιων οικισμών.    

Σε όλο το μήκος της οδού, επί της κεντρικής νησίδας, των παράπλευρων νησίδων και στους ισόπεδους κυκλικούς κόμβους προβλέπεται φύτευση. 

Το έργο περιλαμβάνει επίσης παρεμβάσεις αποστράγγισης καθώς και εργασίες μεταφοράς των δικτύων του ΔΕΔΔΗΕ. Τέλος κατά μήκος της οδού προβλέπεται η εγκατάσταση οδικού ηλεκτροφωτισμού με Σύστημα Τηλεδιαχείρισης.  



epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Προς δημοπράτηση ο μεγάλος δακτύλιος
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 4171802768350985701
item