Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να κοιμάστε σε μεταξωτή μαξιλαροθήκη

Αδιαμφισβήτητα, δεν υπάρχει τίποτα πιο πολυτελές από το να κοιμηθεί κάποιος σε ένα κρεβάτι καλυμμένο από μετάξι. 

Ωστόσο γνωρίζατε πως το εν λόγω ύφασμα μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να ξυπνήσετε με πιο απαλό δέρμα και πιο λαμπερά μαλλιά;

Οι γκουρού της ομορφιάς και οι λάτρεις των προϊόντων από όλο τον κόσμο, γνωρίζουν πως οι μεταξωτές μαξιλαροθήκες είναι γεμάτες οφέλη ομορφιάς. 

Σε αντίθεση με το βαμβάκι, το μετάξι δεν επηρεάζει τον όγκο των μαλλιών ή αφήνει σημάδια στο πρόσωπο, οπότε μπορείτε να αποχαιρετήσετε το πρωινό ξύπνημα με ταλαιπωρημένα και τα σημάδια στο μάγουλό σας.

Το μετάξι δημιουργεί επίσης λιγότερη τριβή από τα άλλα υφάσματα, μειώνοντας έτσι το φριζάρισμα και το σπάσιμο των μαλλιών, ακόμη αποτρέποντας τις ρυτίδες, μη τραβώντας το δέρμα ενώ κοιμάστε.

Ένα άλλο σημαντικό πλεονέκτημα; Σε αντίθεση με το βαμβάκι, το μετάξι δεν απορροφά την υγρασία από τα μαλλιά σας ή την περιποίηση του δέρματος που εφαρμόζετε στο πρόσωπό σας πριν από το κρεβάτι.

«Περνάμε το ένα τρίτο της ζωής μας στον ύπνο, κατά τη διάρκεια του οποίου μπορούμε να διαμορφώσουμε κακές συνήθειες που σχετίζονται με το δέρμα και τα μαλλιά μας χωρίς να το γνωρίζουμε», λέει η Clara Vilarem, η οποία ξεκίνησε τη γαλλική μάρκα μεταξιού Venus & Gaia το 2019.

«Το μετάξι περιέχει φυσικά 18 αμινοξέα οξέα, που επιτρέπει στο δέρμα και τα μαλλιά να αναγεννηθούν από μέσα προς τα έξω και ενισχύουν την παραγωγή κολλαγόνου. Είναι επίσης αντιβακτηριακό, υποαλλεργικό και θερμορυθμιστικό.»

Για να επωφεληθείτε πραγματικά από μια μεταξωτή μαξιλαροθήκη, αναζητήστε θήκες που είναι 100% μεταξωτό σατέν. Το σατέν είναι το είδος της ύφανσης, ενώ το μετάξι είναι το υλικό.

Είναι επίσης σημαντικό να δώσετε προσοχή στον mome αριθμό (mm), που είναι η μονάδα που χρησιμοποιείται για τη μέτρηση της ποιότητας των μεταξωτών υφασμάτων. Παρόμοια με τα νήματα των βαμβακερών φύλλων, όσο υψηλότερη είναι το mome, τόσο υψηλότερη είναι η ποιότητα του μεταξιού. 

Ενώ το 25mm είναι το πιο ανθεκτικό, αναζητήστε μεταξωτά κλινοσκεπάσματα που είναι τουλάχιστον 19mm.

Το μετάξι είναι ένα πολύ λεπτό κλωστοϋφαντουργικό προϊόν, πρέπει να ληφθούν ορισμένες προφυλάξεις για να το διατηρήσει κανείς σε καλή κατάσταση.

«Ο καλύτερος τρόπος για να πλύνετε τη μαξιλαροθήκη σας είναι με το πλύσιμο στο χέρι η σε χαμηλή θερμοκρασία στο πλυντήριο. Με αυτόν τον τρόπο θα διατηρήσετε την ποιότητα, τη λάμψη και την απαλότητά του», εξηγεί η Abigail Benton, της βρετανικής εταιρείας The Big Silk.

​​​​​​​Εάν επιλέξετε να πλύνετε στο πλυντήριο, κάντε το σε έναν ευαίσθητο κύκλο και στο εσωτερικό μιας πλύσης. Αφήστε τα μεταξωτά σας να στεγνώσουν στον αέρα χωρίς να τα εκθέσετε σε ισχυρές πηγές θερμότητας όπως το άμεσο ηλιακό φως ή ένα καλοριφ

epirusblog.gr
5 of 5
Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να κοιμάστε σε μεταξωτή μαξιλαροθήκη
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 7946463230573712101
item