Θεσπρωτία: Το "Χριστός Ανέστη" ακούστηκε σ' ολόκληρη τη Θεσπρωτία... Θεσπρωτία: Το "Χριστός Ανέστη" ακούστηκε σ' ολόκληρη τη Θεσπρωτία... | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Θεσπρωτία: Το "Χριστός Ανέστη" ακούστηκε σ' ολόκληρη τη Θεσπρωτία...

Το "Χριστός Ανέστη" ακούστηκε σ' ολόκληρη τη Θεσπρωτία, αφού οι εκκλησίες ήταν ανοιχτές, σε αντίθεση με το περσινό Πάσχα, αλλά με αυστηρά περιοριστικά μέτρα, εξαιτίας την πανδημίας του κορωνοϊού γιορτάζεται η φετινή Ανάσταση. 

Η ακολουθία της Ανάστασης έγινε στις 21:00 και όχι τα μεσάνυχτα, ενώ τα προαύλια των ναών είχαν γεμίσει κόσμο, τηρουμένων των υγειονομικών περιορισμών. 

Μερικοί ιερείς χτύπησαν αναστάσιμα την καμπάνα και στις 12 τα μεσάνυχτα.

Ο Μητροπολίτης Παραμυθίας Τίτος τέλεσε την παννυχίδα της Ανάστασης και τη θεία λειτουργία στο μητροπολιτικό ναό του αγίου Δονάτου Παραμυθιάς, παρουσία του Δημάρχου Σουλίου Γιάννη Καραγιάννη κ. ά.

Στην Ηγουμενίτσα, στον εορτασμό της Ανάστασης, συμμετείχαν οι βουλευτής Βασίλης Γιόγιακας και Μάριος Κάτσης, ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γιάννης Λώλος, ο πρώην βουλευτής Ηλίας Βεζδρεβάνης κ. ά.

Στο ναό Αγίου Δημητρίου Φιλιατών, εψάλη η Ανάσταση, στον προαύλιο χώρο. Παρών ήταν ο Δήμαρχος Φιλιατών Σπύρος Παππάς κ.ά. 

Το μήνυμα της Ανάστασης και φέτος είναι ότι ο Χριστιανός δεν μπορεί να αρκείται σε μια ψευδαυτάρκεια, σε μια αμφίβολη θρησκευτικότητα ή σε μια αποκοιμιστική τυπολατρεία. 

Η πνευματική μας ζωή ελέγχεται από τα αναστάσιμα έργα, τα έργα της αγάπης. 


epirusblog.gr
5 of 5
Θεσπρωτία: Το "Χριστός Ανέστη" ακούστηκε σ' ολόκληρη τη Θεσπρωτία...
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 2322255658975753577
Σχόλια
item