Τρία λάθη που κάνουμε όταν φοράμε το άρωμά μας

Το να φοράμε άρωμα είναι ίσως η πιο απλή διαδικασία σε ολόκληρη την ρουτίνα μας.

Απλώς το ψεκάζουμε στους καρπούς, το τρίβουμε και είμαστε έτοιμες. Ο λόγος που αυτό μπορεί να ακούγεται πολύ απλό είναι γιατί αποτελεί ένα κοινό σφάλμα που κάνουμε οι περισσότεροι. 

Όταν μιλάμε, λοιπόν, για την τέχνη του αρώματος  θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι ακόμη και η θερμοκρασία του ντους έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην φρεσκάδα και στην διάρκεια ζωής του.

Παραλείπουμε την τριβή

Η ενστικτώδης συνήθεια της τριβής είναι στην πραγματικότητα πολύ λάθος. Αυτό συμβαίνει καθώς αυξάνει τη θερμοκρασία του δέρματος, το οποίο παράγει φυσικά ένζυμα που επηρεάζουν τη μυρωδιά. 

Όταν θέλουμε, λοιπόν να διατηρήσουμε στο maximum την ακεραιτότητα, το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι απλώς να ψεκάσουμε στους καρπούς και να περιμένουμε μέχρι να απορροφηθεί το υγρό. Μετά μπορούμε να προχωρήσουμε και στα υπόλοιπα σημεία.

Αποθηκεύουμε σωστά

Οι κολόνιες είναι ευαίσθητες στις αλλαγές του περιβάλλοντος. Είναι σημαντικό να μη τις πηγαίνετε από το κρύο στη ζέστη καθώς μπορεί να δημιουργηθούν αναπάντεχες χημικές αντιδράσεις μεταξύ των συστατικών, με αποτέλεσμα η μυρωδιά να “παλιώσει” πιο γρήγορα.

Παρόμοια αρνητική επίδραση έχουν και οι υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου, καθώς μεταβάλλουν το χρώμα του αρώματος, κάνοντάς το να πρασινίζει.

Τελειώνουμε και μετά αγοράζουμε το επόμενο 

Είναι σημαντικό η κολόνια να καταναλώνεται σε γρήγορο ρυθμό. Κρατώντας ένα μπουκαλάκι μισοάδειο, δίνεται την ευκαιρία στο οξυγόνο να εισχωρήσει στη σύνθεση του και να αρχίσει να διασπά σταδιακά τα μόριά της. 

Αν κρατάτε την αγαπημένη σας μυρωδιά μόνο για εξαιρετικές περιπτώσεις, τότε καλύτερα να επενδύσετε στη μικρή ή τη μεσαία συσκευασία για να μην πάει ούτε μία σταγόνα χαμένη!

epirusblog.gr
5 of 5
Τρία λάθη που κάνουμε όταν φοράμε το άρωμά μας
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 4095138095790277193
item