Θεσπρωτία: Ο δήμος Σουλίου για τον καθαρισμό των οικοπέδων λόγω αντιπυρικής περιόδου Θεσπρωτία: Ο δήμος Σουλίου για τον καθαρισμό των οικοπέδων λόγω αντιπυρικής περιόδου | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Θεσπρωτία: Ο δήμος Σουλίου για τον καθαρισμό των οικοπέδων λόγω αντιπυρικής περιόδου

Ο Δήμος Σουλίου, σε εφαρμογή της υπ’ αριθμ. 4/2012 Πυροσβεστικής Διάταξης (ΦΕΚ 1346/25-04-2012/Β), που αφορά στην αποτροπή του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς κάνει γνωστό στους ιδιοκτήτες ή στους με οποιοδήποτε τρόπο εκμεταλλευτές οικοπέδων και λοιπών ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται μέσα σε κατοικημένες περιοχές των διοικητικών ορίων του Δήμου Σουλίου ή κοντά σε αυτές και μέχρι αποστάσεως 100 μέτρων, να προβούν στις προβλεπόμενες ενέργειες αποψίλωσης αυτών από ξερά χόρτα και απομάκρυνσης τυχόν άλλων εύφλεκτων υλικών και σκουπιδιών που βρίσκονται μέσα σε αυτά.

Σε περίπτωση μη συμμορφώσεως των υπόχρεων στα ανωτέρω, ο Δήμος, σύμφωνα με το άρθρο 94, παράγραφος 26 του Ν. 3852/2010 «Καλλικράτης», δύναται να προχωρήσει στις απαιτούμενες ενέργειες καθαρισμού των οικοπέδων με οικονομική επιβάρυνση αυτών, ενώ οι παραβάτες θα τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 433 του Ποινικού Κώδικα.

Επισημαίνεται ότι στους χώρους που αναφέρεται το παραπάνω, απαγορεύεται το άναμμα φωτιάς κατά το χρονικό διάστημα από 1 Μαΐου μέχρι 31 Οκτωβρίου (αντιπυρική περίοδος).
epirusblog.gr
5 of 5
Θεσπρωτία: Ο δήμος Σουλίου για τον καθαρισμό των οικοπέδων λόγω αντιπυρικής περιόδου
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 3689572640165212012
Σχόλια
item