Άρτα: Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή η περιβαλλοντική δράση στην Κορωνησία

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η περιβαλλοντική δράση στην περιοχή της Κορωνησίας, στα πλαίσια του έργου Interreg Record, μαζί με το 1ο Σύστημα Προσκόπων Άρτας, το Amvrakikos Sea Food & More by Statiras Group και το Κέντρο Ξένων Γλωσσών Μαρία Χρ. Παπαβασιλείου. 

Την εκδήλωση διοργάνωσε το Εργαστήριο Γνώσης και Ευφυούς Πληροφορικής του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με επικεφαλής τον Καθηγητή Χρ. Στύλιο.

Μικροί με μεγάλοι συνέλλεξαν τα πλαστικά από την παραλία της Κορωνησίας, πραγματοποιώντας εξαιρετική δουλειά. 

Να σημειωθεί ότι δυστυχώς, οι σακούλες που γέμισαν με πλαστικά ήταν αρκετές, πράγμα το οποίο δεν δίνει και το καλύτερο μήνυμα από τους λουόμενους αλλά και άλλους που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Μετά το πέρας της δράσης, τα μέλη του συνεργείου καθαρισμού απόλαυσαν καφέ και λιχουδιές στο «Καφέ Κύμα», και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε μια μικρή ενημέρωση για περιβαλλοντικά θέματα, από τον Καθηγητή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Χρυσόστομο Στύλιο, τον Καθηγητή Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Ευάγγελο Παπαδάκη, τον κ. Δημήτρη Μπαρέλο, από τον Φορέας Διαχείρισης Αμβρακικού και τον κ. Ζώη Κολιό από το Amvrakikos Sea Food & More by Statiras Group S.A.

Τέτοιες δράσεις αποτελούν παραδείγματα προς μίμηση και πρέπει να πραγματοποιούνται ειδικότερα με τη συμμετοχή των μικρών μας συμπολιτών, καθώς εκτός από τον καθαρισμό, έχουν εκπαιδευτικό χαρακτήρα και βοηθούν στο να δημιουργούν υπεύθυνους πολίτες.

Ένα μεγάλο μπράβο στους διοργανωτές του έργου.


epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή η περιβαλλοντική δράση στην Κορωνησία
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 2575061829265637005
item