Αυτοί είναι οι μήνες του χρόνου που γεννιούνται οι άνθρωποι με περισσότερα χαρίσματα Αυτοί είναι οι μήνες του χρόνου που γεννιούνται οι άνθρωποι με περισσότερα χαρίσματα | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Αυτοί είναι οι μήνες του χρόνου που γεννιούνται οι άνθρωποι με περισσότερα χαρίσματα

Σύμφωνα με μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Essex και δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση «International Journal of Sports Medicine», διαπιστώθηκε πως ο μήνας που γεννηθήκαμε μπορεί να παίξει ρόλο στη δύναμη και τα ταλέντα που θα έχουμε αργότερα.

Η μελέτη έχει ξεχωρίσει με διαφορά τους μήνες του φθινοπώρου. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι όσοι γεννιούνται το φθινόπωρο τρέχουν κατά 10% πιο γρήγορα, πηδούν κατά 12% ψηλότερα και ταυτόχρονα είναι κατά 15% πιο δυνατοί από κάποιον που γεννήθηκε την άνοιξη και συγκεκριμένα τους μήνες Απρίλιο ή Μάιο.

Επιπλέον οι άνθρωποι που συμμετείχαν στην έρευνα και είχαν γεννηθεί τον Οκτώβριο αποδείχτηκαν περισσότερο δυνατοί από τους άλλους. Εξίσου δυνατά ήταν και τα παιδιά που γεννήθηκαν τον Σεπτέμβριο και τον Νοέμβριο.

Γιατί μπορεί να συμβαίνει αυτό; Μια εξήγηση είναι ότι οι έγκυες που γεννούν το φθινόπωρο έχουν αυξημένα επίπεδα βιταμίνης D, η οποία παράγεται από την έκθεση στον ήλιο, σε σχέση με τις μαμάδες που δεν βλέπουν ήλιο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους τον χειμώνα.

epirusblog.gr
5 of 5
Αυτοί είναι οι μήνες του χρόνου που γεννιούνται οι άνθρωποι με περισσότερα χαρίσματα
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 9065861208558348329
Σχόλια
item