Τελικά τα ετερώνυμα έλκονται;

Πολλοί άνθρωποι αναρωτιούνται εάν τελικά τα ετερώνυμα έλκονται;

Ο ένας κοιτά στην Ανατολή κι ο άλλος στη Δύση. Σύμφωνα με τους ειδικούς, υπάρχει αυτό το οριακό σημείο όπου τα ετερώνυμα δεν έλκονται καθόλου και παίρνουν δρόμους χωριστούς.

Αντίθετες ανάγκες vs αντίθετες επιθυμίες

Δύο πράγματα που ακούγονται παρόμοια, αλλά απέχουν παρασάγγας. Αν μιλάμε για μακροχρόνια σχέση, οι κοινές ανάγκες είναι απαραίτητη προϋπόθεση. 

«Οι άνθρωποι συνήθως μπερδεύουν τα όρια. Οι ανάγκες διαφέρουν από άτομο σε άτομο αλλά ένα ζευγάρι πρέπει να νιώθει το ίδιο για την απόκτηση παιδιών, για τα θρησκευτικά πιστεύω και αντίστοιχα σπουδαία θέματα», εξηγούν οι ειδικοί σχέσεων Rachel Wright και Lisa Elson.

Από την άλλη, οι επιθυμίες είναι κάτι σαν bonus. Είναι καλό να είναι διαφορετικές για΄τι ο καθένας περνά χρόνο με τους φίλους ή τον εαυτό του. Και δεν επηρεάζουν το ζευγάρι. Αν εσύ θέλεις να κάνεις yoga και εκείνος να πάει για ψάρεμα, δεν είναι αιτία χωρισμού. Είναι καλή αφορμή να κάνετε πράγματα που σας γεμίζουν και να λειτουργείτε αυτόνομα.

Σε αυτήν την περίπτωση, είναι καλό να είναι τα δύο μέλη ετερώνυμα. «Οι άνθρωποι συχνά χωρίζουν επειδή δεν έχουν τα ίδια ενδιαφέροντα αλλά δεν καταλαβαίνουν ότι δεν είναι αυτό το πιο σημαντικό. Το βασικό είναι να έχουν κοινές ανάγκες και όχι χόμπι], εξηγεί η ειδικός και δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω.

Ετερώνυμα με ισχυρό δεσμό

Τι κι αν ακούτε διαφορετική μουσική και επιλέγετε διαφορετικό στιλ διακοπών; Πρόσφατη έρευνα του περιοδικού Developmental Psychology ανέλυσε περίπου 2.000 ζευγάρια και κατέληξε στο ότι ναι, τα ετερώνυμα έλκονται αλλά μέχρι ένα σημείο. Το βασικό στοιχείο της επιτυχίας είναι το να μοιράζεσαι βαθιές σκέψεις και συναισθήματα. Να νιώθεις ότι το ταίρι σου σε εκτιμά και ότι μπορείς να κάνεις πράγματα χωρίς να το αναστατώσεις.

«Οι άνθρωποι πρέπει πρώτα να σκεφτούν τι θέλουν οι ίδιοι από μία σχέση και τι χρειάζονται. Μετά μπορούν να ανακαλύψουν τι θέλει ο σύντροφός τους. Τέλος, μαθαίνεις να μιλάς και να επικοινωνείς ώστε να κάνεις αλλαγές, αν θεωρείς ότι χρειάζονται», λέει η Rachel Wright. 

Όσο σέβεται ο ένας τα ενδιαφέροντα του άλλου, έχει τη διάθεση να συμμετάσχει κι ας μην το ξανακάνει, υπάρχει επικοινωνία και αγάπη, ναι, τα ετερώνυμα έλκονται.

epirusblog.gr
5 of 5
Τελικά τα ετερώνυμα έλκονται;
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 4333559319546623852
item