Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου για νέο ευρωπαϊκό Σύμφωνο: «Ισχυρή η θέση μας στη διαπραγμάτευση» Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου για νέο ευρωπαϊκό Σύμφωνο: «Ισχυρή η θέση μας στη διαπραγμάτευση» | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου για νέο ευρωπαϊκό Σύμφωνο: «Ισχυρή η θέση μας στη διαπραγμάτευση»

«Τα ορατά αποτελέσματα της πολιτικής που σχεδιάσαμε και υλοποιούμε, μάς δίνουν ισχυρή θέση στη διαπραγμάτευση για το νέο ευρωπαϊκό Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου», υπογραμμίζει το γραφείο Τύπου του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, απαντώντας σε δηλώσεις του αναπληρωτή τομεάρχη Εξωτερικών, αρμόδιου για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτή, Γιάννη Μπουρνού.

Ο κ. Μπουρνούς σχολίασε συνέντευξη του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχοινά, στη γαλλική Figaro, κατηγορώντας μεταξύ άλλων την Κομισιόν ότι προχωρά στη «μετατροπή της Ελλάδας και των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου σε ζώνη απώθησης και εγκλεισμού δεκάδων χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων» και θέτοντας το ερώτημα εάν «οι αξίες και η κουλτούρα της Ευρώπης δέχονται σήμερα επίθεση από τους αιτούντες άσυλο ή από τη νεοσυντηρητική λογική του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής».

«Σήμερα, η Ελλάδα έχει ανακτήσει τον έλεγχο του μεταναστευτικού»

Το γραφείο Τύπου του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου σημειώνει ότι «ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιάννης Μπουρνούς προτείνει να επιστρέψουμε στην πολιτική που προκάλεσε τη μεταναστευτική κρίση στην Ελλάδα και μετέτρεψε τα νησιά μας σε αποθήκες ψυχών» και προσθέτει ότι «σήμερα, η Ελλάδα, σε αντίθεση με την περίοδο ΣΥΡΙΖΑ 2015 - 2019 έχει ανακτήσει τον έλεγχο του μεταναστευτικού.

Έχουμε μειώσει τις μεταναστευτικές ροές, έχουμε αποσυμφορήσει σημαντικά τα νησιά μας, έχουμε μειώσει τις επιπτώσεις του μεταναστευτικού στις τοπικές κοινωνίες».


epirusblog.gr
5 of 5
Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου για νέο ευρωπαϊκό Σύμφωνο: «Ισχυρή η θέση μας στη διαπραγμάτευση»
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 9160350635175606351
Σχόλια
item