Γιάννενα: Γέμισαν κόσμο τα… τραπεζάκια έξω

Δυναμική ήταν και στα Γιάννενα η επανεκκίνηση του κλάδου της εστίασης μετά από 6 μήνες διακοπής λειτουργίας καφετεριών και εστιατορίων λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Από νωρίς το πρωί δεκάδες εκατοντάδες Γιαννιώτες έσπευσαν να απολαύσουν τον πρωινό καφέ τους καθήμενοι σε όσες φυσικά καφετέριες είχαν τη δυνατότητα να βγάλουν τραπεζάκια έξω, καθώς η εστίαση επαναλειτουργεί μόνο σε εξωτερικούς χώρους, ενώ αρκετός ήταν και ο κόσμος στα εστιατόρια. 

Την τιμητική της είχε, φυσικά, η πλατεία Μαβίλη, όπου δεν… έπεφτε καρφίτσα από τις 12 και μετά, ενώ αρκετός ήταν και ο κόσμος στις καφετέριες του κέντρου και στα συνοικιακά καφέ.

Πολλοί και αυτοί που προτίμησαν κάποια κοντινή εκδρομή, αν και στα χωριά πολλά καταστήματα έμειναν κλειστά και αναμένεται η επαναλειτουργία τους τις επόμενες ημέρες.


Την ικανοποίησή του για την επαναλειτουργία του κλάδου της εστίασης εξέφρασε ο δήμος Ιωαννιτών, τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα επιστροφής στην κανονικότητα, το οποίο πρέπει να γίνει με ασφάλεια και με τήρηση όλων των κανόνων και των μέτρων.

Παράλληλα, σημειώνει ότι έχει αποδείξει έμπρακτα τη στήριξή του στον κλάδο με παραχώρηση επιπλέον κοινόχρηστων χώρων και με οικονομικές ελαφρύνσεις, διαβεβαιώνοντας ότι θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα στους επιχειρηματίες και το επόμενο διάστημα.

«Τα βήματα επιστροφής στην κανονικότητα θα πρέπει να γίνονται με προσοχή και με τήρηση όλων των μέτρων ώστε να αποφευχθούν πισωγυρίσματα. Η τήρηση των μέτρων είναι υποχρέωση τόσο των επιχειρηματιών όσο και των πολιτών.

Με την ίδια ευθύνη που επέδειξε η συντριπτική πλειοψηφία τους προηγούμενους μήνες, θα πρέπει να πορευτούμε και στο εξής, αφού, δυστυχώς, ο κορωνοϊός είναι ακόμη εδώ. 

Μέχρι να αποκτήσουμε το τείχος προστασίας μέσω των εμβολιασμών, οφείλουμε όλοι να είμαστε προσεκτικοί, να κρατούμε τις αποστάσεις, να χρησιμοποιούμε τις μάσκες και να τηρούμε όλα τα μέτρα», αναφέρει σε δελτίο τύπου.

Πηγή: agon.gr


epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Γέμισαν κόσμο τα… τραπεζάκια έξω
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 3902930751942442547
item