Θεσπρωτία: Θα ανοίξει με αυστηρούς ελέγχους ο οδικός τουρισμός... Προς επαναλειτουργία το Τελωνείο Μαυροματίου; Θεσπρωτία: Θα ανοίξει με αυστηρούς ελέγχους ο οδικός τουρισμός... Προς επαναλειτουργία το Τελωνείο Μαυροματίου; | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Θεσπρωτία: Θα ανοίξει με αυστηρούς ελέγχους ο οδικός τουρισμός... Προς επαναλειτουργία το Τελωνείο Μαυροματίου;

«Στόχος της κυβέρνησης είναι, με το άνοιγμα του τουρισμού οι έλεγχοι στα συνοριακά περάσματα της χώρας να είναι συνεχείς, συνεπείς και ενδελεχείς. Η εξίσωση έχει πολλούς αγνώστους “χ” και η κυβέρνηση προσπαθεί να βρει την πιο πρόσφορη λύση. 

Αυτό το καλοκαίρι θα είναι καλύτερο και θα έρθουν περισσότεροι τουρίστες, Σκοπός μας να αναχωρήσουν με ασφάλεια για τις πατρίδες τους», τόνισε ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης),  Σταύρος Καλαφάτης, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με θέμα το άνοιγμα του οδικού τουρισμού.

Ανέφερε ότι «η κυβέρνηση εργάζεται συστηματικά για να βρεθεί λύση στον έλεγχο των εγγράφων όσων αλλοδαπών εισέρχονται σε ελληνικό έδαφος, ώστε να υπάρχει η τεχνική δυνατότητα αυτό να γίνεται με ένα λογισμικό κι ένα μηχάνημα, όποια κι αν είναι η χώρα προέλευσης κι όποιος κι αν είναι ο σκοπός της επίσκεψης. 

Θα μεταφέρω την επιθυμία όλων να τεθεί σε προτεραιότητα το άνοιγμα του μεθοριακού σταθμού στους Ευζώνους Κιλκίς, καθώς και να εξεταστεί η δυνατότητα εισόδου και με self test», υπογράμμισε.

Μένει το ερώτημα αν επαναλειτουργήσει το Τελωνείο Μαυροματίου ή παραμείνει μόνο η Κακαβιά ως σημείο μετακίνησης από και προς Αλβανία. 

Στην τηλεδιάσκεψη πήραν μέρος η Διευθύντρια του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη κ. Μαρία Αντωνίου, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, ο εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Αλέξανδρος Θάνος, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Γρηγόρης Τάσιος, καθώς και οι Πρόεδροι των Συνδέσμων Ξενοδόχων Καβάλας Αντώνης Μιτζάλης, Δυτικής Μακεδονίας Ιορδάνης Μιχαηλίδης, Θράκης Απόστολος Παλακίδης και των Ενώσεων Ξενοδόχων Δράμας Άγγελος Καλλίας, Θεσσαλονίκης Ανδρέας Μανδρίνος, Πιερίας Ηρακλής Τσιτλακίδης, Ιωαννίνων Σπύρος Σουρέλης, Σερρών Χρήστος Κωνσταντινίδης, Ημαθίας Δημήτρης Μάντσιος, Θάσου Παράσχος Παρασχούδης και Καστοριάς Σιδέρης Σμαρόπουλος.

epirusblog.gr
5 of 5
Θεσπρωτία: Θα ανοίξει με αυστηρούς ελέγχους ο οδικός τουρισμός... Προς επαναλειτουργία το Τελωνείο Μαυροματίου;
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 3037551360987176723
Σχόλια
item