Τα θετικά οφέλη που έχουν τα λουλούδια στην καθημερινότητά μας

Το να λαμβάνουμε λουλούδια, εκτός από τη χαρά και την συγκίνηση που μπορεί να μας δώσει μια τέτοια κίνηση, αποδεικνύεται και εξαιρετικά επωφελής για την υγεία μας!

Η Αμερικανική Εταιρεία Επιστήμης της Κηπουρικής πραγματοποίησε μια μελέτη που αξιολόγησε εάν τα φυτά έχουν θεραπευτικές επιδράσεις σε χειρουργημένους ασθενείς  και τα αποτελέσματα ήταν εκπληκτικά. 

Στην εν λόγω μελέτη πήραν μέρος 90 ασθενείς, οι οποίοι χωρίστηκαν σε δωμάτια που είχαν φυτά και σε κάποια που δεν διέθεταν. Εκείνοι που περιβαλλόταν από κάποιο είδος φυτού είχαν πολύ διαφορετικά αποτελέσματα από τους άλλους.

Σύμφωνα με τη μελέτη, εκείνοι που εκτέθηκαν σε λουλούδια εμφάνισαν χαμηλότερη αρτηριακή πίεση και καρδιακό ρυθμό, μειωμένα επίπεδα πόνου, άγχους και κόπωσης, και πιο θετικά συναισθήματα και υψηλότερη ικανοποίηση για τα δωμάτιά τους από τους ασθενείς χωρίς φυτά. Τα ευρήματα αυτής της έρευνας δείχνουν ότι τα άνθη πρέπει να θεωρούνται ως ένα "συμπληρωματικό φάρμακο" για την ανάρρωση των ασθενών.

Τα μπουκέτα λουλουδιών μπορούν επίσης να μας κάνουν να νιώθουμε λιγότερο άγχος, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Complementary Therapies In Medicine. Οι μελετητές έδωσε σε φοιτήτριες ένα φρέσκο βάζο με τριαντάφυλλα για τους κοιτώνες τους και τα αποτελέσματα έδειξαν ότι αισθάνονταν πιο ήρεμες και είχαν λιγότερο άγχος από πριν.

epirusblog.gr
5 of 5
Τα θετικά οφέλη που έχουν τα λουλούδια στην καθημερινότητά μας
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 7196542651777710008
item