Θέλετε να χάσετε βάρος; Υπάρχουν βραδινές συνήθειες που βοηθούν Θέλετε να χάσετε βάρος; Υπάρχουν βραδινές συνήθειες που βοηθούν | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Θέλετε να χάσετε βάρος; Υπάρχουν βραδινές συνήθειες που βοηθούν

Υπάρχουν κάποιες βραδινές συνήθειες, οι οποίες μπορούν να διευκολύνουν την προσπάθειά σας να χάσετε βάρος. Σας τις παραθέτουμε παρακάτω.

Ποιες βραδινές συνήθειες θα σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος, σύμφωνα με το wikihealth.

1. Κρατηθείτε απασχολημένοι

Πολλές φορές, η βαρεμάρα, ωθεί τους ανθρώπους στο φαΐ. Αν λοιπόν, πιάνετε τον εαυτό σας να τρώει κάθε βράδυ μπροστά στην τηλεόραση, τότε φροντίστε να τον κρατάτε απασχολημένο:

Διαβάστε ένα βιβλίο ή περιοδικό

Μιλήστε με ένα φίλο στο τηλέφωνο

Ζωγραφίστε

Ακούστε μουσική

Κάνετε δουλειές που σας έχουν απομείνει

Μαγειρέψτε υγιεινά για την επόμενη μέρα

2. Κοιμηθείτε καλά

3. Ασκηθείτε

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, ο επαρκής ύπνος μπορεί να σας βοηθήσει στην απώλεια βάρους. Προγραμματίστε τον ύπνο σας και αρχίστε να κοιμάστε περίπου την ίδια ώρα και να ξυπνάτε επίσης την ίδια ώρα. Κοιμηθείτε για περίπου 8 ώρες.

Η σωματική άσκηση είναι πολύ σημαντική για την απώλεια βάρους. Απλά να θυμάστε να μην ασκείστε πολύ αργά το βράδυ και όχι πολύ έντονα. Η έντονη άσκηση μπορεί να επηρεάσει αργότερα την ποιότητα του ύπνου σας. Φροντίστε να σταματάτε την άσκηση τουλάχιστον μια ώρα πριν πάτε για ύπνο.

4. Μην τρώτε πριν ξαπλώσετε

Το δείπνο ή η κατανάλωση σνακ πριν τον ύπνο δυσκολεύουν την απώλεια βάρους. Οι περισσότεροι άνθρωποι που συνηθίζουν να τρώνε πριν ξαπλώσουν, διαλέγουν τρόφιμα που περιέχουν πολλές θερμίδες, τα οποία όχι μόνο αυξάνουν το βάρος, αλλά παράλληλα δυσκολεύουν και τον ύπνο, που όπως είπαμε είναι σημαντικός για την απώλεια βάρους.

Στόχος σας πρέπει να είναι να μην καταναλώνετε τίποτα μερικές ώρες (2-3) πριν πάτε για ύπνο.

5. Συσκευάστε το μεσημεριανό της επόμενης μέρας

6. Ακολουθείστε ένα διατροφικό πρόγραμμαΣταματήστε να τρώτε έξω τα μεσημέρια, γιατί τα φαγητά των εστιατορίων περιέχουν περισσότερο λίπος και νάτριο. 

Συσκευάστε το μεσημεριανό της επόμενης ημέρα από το προηγούμενο βράδυ, κάνοντας πιο υγιεινές επιλογές, όπως αμύγδαλα, φέτες γαλοπούλας, δημητριακά ολικής αλέσεως, γαλακτοκομικά προϊόντα με ελάχιστα λιπαρά και πολλά φρούτα και λαχανικά.

Εάν παρατηρήσετε ότι τρώτε υπερβολικά το βράδυ, αυτό ενδεχομένως να συμβαίνει επειδή δεν φάγατε ικανοποιητικά κατά τη διάρκεια της ημέρας. Δημιουργείστε ένα διατροφικό πρόγραμμα με συχνά και υγιεινά γεύματα και ακολουθείστε το καθημερινά.

7. Κλείστε την τηλεόραση

Οι περισσότεροι άνθρωποι θέλουν να παρακολουθούν τηλεόραση ενώ τρώνε, ωστόσο, αυτή η συνήθεια μπορεί παραδόξως να συμβάλει στην αύξηση βάρους. Και αυτό γιατί η απορρόφηση στην τηλεόραση μπορεί κατά λάθος να σας ωθήσει στην υπερκατανάλωση φαγητού. Ουσιαστικά μπορεί να αποσπάσει την προσοχή σας από το τι και το πόσο τρώτε.

8. Βουρτσίστε τα δόντια σας αμέσως μετά το δείπνο

Για να ενθαρρύνετε τον εαυτό σας να αποφύγει το βραδινό φαγητό, φροντίστε να πλένετε τα δόντια σας ακριβώς μετά το δείπνο. 

Όταν τα δόντια σας είναι καθαρά υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να σκεφτείτε δυο φορές πριν τα ξαναλερώσετε. Μάλιστα, πρέπει να περιμένετε τουλάχιστον 60 λεπτά μετά το βούρτσισμα πριν καταναλώσετε κάποιο τρόφιμο, ειδικά εάν είναι όξινο, οπότε είναι πολύ πιθανόν η λιγούρα να σας περάσει 60 λεπτά μετά.

9. Χαλαρώστε

10. Σβήστε τα φώταΤο άγχος μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση βάρους, οπότε προσπαθήστε να χαλαρώνετε το βράδυ. Κάντε ασκήσεις βαθιάς αναπνοής και διαλογισμό.

Ένα σκοτεινό δωμάτιο διευκολύνει τον ύπνο, που όπως είπαμε πιο πάνω βοηθά στην απώλεια βάρους. Χρησιμοποιείστε μάσκα νυκτός, κλείστε τις κουρτίνες, την τηλεόραση και το κινητό σας, τουλάχιστον 30 λεπτά πριν ξαπλώσετε.

epirusblog.gr
5 of 5
Θέλετε να χάσετε βάρος; Υπάρχουν βραδινές συνήθειες που βοηθούν
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 6029571078714571581
Σχόλια
item