Άρτα: Σχεδιασμός και τα μέτρα προστασίας για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου

Πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη υπό την προεδρεία του Αντιπεριφερειάρχη Άρτας κ. Β. Ψαθά, των μελών του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής Ενότητας Άρτας (Σ.Ο.Π.Π.Π.Ε.Α.).

Αντικείμενο της τηλεδιάσκεψης ήταν ο σχεδιασμός και τα μέτρα Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου.

Στην τηλεδιάσκεψη έλαβαν μέρος ο κ. Περικλής Μίγδος, Δήμαρχος Γ. Καραϊσκάκη, ο κ. Δημήτριος Δήμος, Αντιδήμαρχος Ν. Σκουφά, ο κ. Νικόλαος Τζουμάκας, Αντιδήμαρχος Κ. Τζουμέρκων, ο κ. Γεώργιος Πανέτας, εκπρόσωπος ΠΕΔ Ηπείρου και Αντιδήμαρχος Δήμου Αρταίων, ο Αν/χης Πέτρος Κουλέτσης, Διοικητής του ΚΕΝ Άρτας, ο Ταξίαρχος Γεώργιος Βασιλείου, Δ/ντής Αστυνομικής Δ/νσης Άρτας, ο Πύραρχος Σπυρίδων Παπαστάθης, Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Άρτας, ο κ. Δημήτριος Χελάς, εκπρόσωπος της Δ/νσης Δασών Άρτας, ο κ. Κων/νος Καλαμπόκης, εκπρόσωπος του Νοσοκομείου Άρτας, ο κ. Αριστοτέλης Μπακόλας, Προϊστάμενος της Δ/νσης Τεχνικών Έργων ΠΕ Άρτας, ο κ. Κωνσταντίνος Τζουμάκας, προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας ΠΕ Άρτας, εκπρόσωποι εθελοντών και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Στη συζήτηση, έγινε απολογισμός της χειμερινής περιόδου και στη συνέχεια ενημέρωση από τους υπηρεσιακούς παράγοντες και τους εκπροσώπους των φορέων, για τις ενέργειες που έχουν γίνει και αυτές που δρομολογούνται προκειμένου να υπάρξει η καλύτερη δυνατή πρόληψη των πυρκαγιών αλλά και η αντιμετώπισή τους αν χρειαστεί.

Ο κ. Ψαθάς ζήτησε από τους εμπλεκόμενους φορείς να βρίσκονται σε ετοιμότητα και ν’ αντιμετωπίζουν το κάθε γεγονός άμεσα έχοντας υπόψη τα δεδομένα της περιοχής και του συμβάντος, ώστε να υπάρχει έγκαιρη και αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων.

epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Σχεδιασμός και τα μέτρα προστασίας για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 6969397898159641244
item